SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yunanistan'da devam eden yangınlarda 18 kişinin cesedi bulundu

Yunanistan'da devam eden yangınlarda 18 kişinin cesedi bulundu

22 Ağustos 2023 Salı - 15:50




Geçtiğimiz Cumartesi gününden beri Yunanistan'ın Dadia Ormanı'nda devam eden yangınlarda 18 kişinin cesedi bulundu.





Yunanistan'ın Dedeğaç bölgesi ve Atina'da çıkan orman yangınları bölgedeki rüzgar nedeniyle şiddetini artırarak devam ettiriyor. Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias yaptığı açıklamada, son 48 saat ve gelecek 48 saatin şiddetli rüzgar ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle kritik olduğunu belirterek, gece yarısından bu yana 53 farklı noktada yangın çıktığını söyledi.

BİRÇOK KÖY TAHLİYE EDİLDİ

Dedeağaç, Gümülcine, Kavala, Orestiada, Viotia bölgeleri ve Eğriboz Adası’ndaki birçok köyde tahliye emri verildi. Viotia bölgesinde hayvanları alevlerden kurtarmaya çalışan bir kişinin dumandan etkilenerek hayatını kaybettiği, Kavala bölgesinin kuzeyinde ise yaralanan iki itfaiyecinin hastanede kaldırıldığı öğrenildi.

BATI TRAKYA 4 GÜNDÜR YANIYOR

Ulusal itfaiye teşkilatı sözcüsü Ioannis Artopios yaptığı açıklamada, Türkiye sınırına yakın Dedeağaç’ta 4 gündür devam eden yangınlara 200'den fazla itfaiyeci ve 17 uçak ile müdahale edildiğini, yangın söndürme çalışmalarına ordunun yanı sıra gönüllülerin de katıldığını belirtti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap