SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yunanistan ikiye bölündü! 'Bıçağa yumruk atmak'

Yunanistan ikiye bölündü! 'Bıçağa yumruk atmak'

31 Ekim 2022 Pazartesi - 12:02




29 Ekim Cumhuriyet Bayramı videosu için 'Erdoğan'ın Ege için gözü döndü' başlığını atan Yunan medyası, Girit Adası çevresinde atılması planlanan çok tehlikeli adımı yazdı.





Cumhurbaşkanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımlanan üç boyutlu mapping gösterisi, Yunanistan'da ses getirdi. Skai televizyonu ve Kathimerini gazetesinin Türkiye muhabiri Manolis Kostidis, İstanbul'dan yaptığı bağlantıyla videonun detaylarını izleyicilere aktardı.

Kathimerini gazetesi, 'Türkiye Cumhurbaşkanlığı'ndan provokatif video' başlıklı haberinde özellikle "Denizlerimize çizdik, Mavi Vatan'ı. Ege Denizi bizim. Akdeniz'de biz varız" cümlelerine vurgu yaptı.

Skai ise, 'Erdoğan'ın Ege için gözü döndü-Atina'nın yanıtı: Zorbalık bizi korkutamaz' başlığıyla aynı videoyu haberleştirdi. Haberin spotunda, anketlerde yükselişe geçen Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Yunanistan'a meydan okuyan sözlerine devam edeceği, Atina'nın sakince izlediği belirtildi.

CNN Yunanistan, 'Ege bizim-Erdoğan'ın kışkırtıcı videosu ve Atina'nın kararlı duruşu' başlığını tercih etti.

Ta Nea gazetesi, 'Ankaradan üç misli meydan okuma ve Erdoğan'dan yeni tehditler' başlığıyla okurlarının karşısına çıktı. Aynı haber, To Vima gazetesinde 'Cüretkar Erdoğan: Denizde ve karada 'harman' yapar ve tehdit eder - Nereye gidiyor?' başlığıyla yer oldu.


Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışı yapılan TOGG fabrikasındaki törende Yunanistan'ı Tayfun füzesiyle tehdit ettiğini savunuldu:

"İşte Tayfun füzeleri atılmaya başladı. Yunan ne yapmaya başladı. Hemen televizyon yayınlarında gazetelerinde Tayfun onların gündemine girdi. Daha durun bakalım. Daha bunun arkası gelecek. Arkası gelecek."

10 DAKİKA HARMANLADILAR!

Ta Nea, aynı gün Türk teknelerinin Kaş'ın karşısında yer alan Meis Adası çevresine bayraklarla gelerek yeni bir meydan okumaya giriştiği kaydedildi. Haberde, "Türk bayraklı tekneler, Yunan deniz bölgesinde 10 dakika boyunca harmanladı" denildi. Harmanlamak, denizcilikte tekne veya gemilerin belirli bir açıyla büyük daireler çizmesine verilen isim.

2023 yılına özellikle vurgu yapan Ta Nea, Cumhuriyet'in yüzüncü senesinin Türkiye için bir kilometre taşı olacağını dile getirdi. Emekli Korgeneral Yannis Baltzois, Erdoğan'ın 2023'te Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'deki planlarını engelleyen bir darbe indirip söz konusu hamleyi bir 'ganimet' olarak göstermek istediğini ileri sürdü.


To Vima gazetesi, '12 mil bilmecesi ve Atina'nın açmazları' başlıklı haberinde Yunanistan'ın en büyük adası Girit'in karasularını genişletmeyi tartıştığını yazdı. Türkiye ve Libya arasında imzalanan anlaşmayı hatırlatan To Vima, ABD ve Fransa'dan da tepkiler gelebileceğini aktarıyor.

Gazetenin haberine göre, Girit Adası'nın güneyi ve belki de doğusundaki deniz sınırlarının 12 mile çıkarılması tartışması, Türkiye-Libya hidrokarbon anlaşmasından sonra dolaşıma girdi. Atina yönetiminden bazı isimler, Ankara'nın Doğu Akdeniz'de yarattığı yeni 'oldubitti'ye karşı acilen harekete geçmesi gerektiğini savunuyor. Diğerleri ise, Girit hamlesinin tansiyonu zirveye çıkaracağını ve 'bıçağa yumruk atmak' olacağını, Yunanistan'ı müttefiklerine karşı zor bir pozisyona sokacağını söylüyor.

To Vima, Ankara'nın Girit'in doğusunda atılacak bir 12 mil adımına tepki vereceğini ileri sürüp adanın güneyinde ise Libya'dan tepki beklendiğini kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap