SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yunanistan, Fransa, İsrail, ABD, BAE, Mısır! Ege'de ortak provokasyon!

Yunanistan, Fransa, İsrail, ABD, BAE, Mısır! Ege'de ortak provokasyon!

20 Nisan 2021 Salı - 15:43




Yunanistan'dan Ege'de aralarında Fransa, İsrail, ABD, Mısır ve BAE'nin de olduğu 7 ülkeyle ortak tatbikat yaptı!





Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile  Ankara'daki ortak basın toplantısında  Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Türkiye'ye yönelik diplomatik teamülleri aşan ifadelerinin ardından Yunanistan Ege'de tansiyonu yükseltmeye devam ediyor. Atina’nın Fransız araştırma gemisi ile Doğu Akdeniz’de Türk kıta sahanlığını ihlal girişimi bardağı taşıran son hamleydi. Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıran Yunanistan bugün Ege'de ABD, Siyonist İsrail, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, Kanada ve GKRY ile ortak hava tatbikatı düzenledi. 

Yunanistan'ın yedi ülkeyle birlikte yürüttüğü INIOCHOS tatbikatında savaş uçakları peş peşe havalandı, Yunan medyası kendinden geçip Türkiye'yi hedef tahtasına koydu. İsrail'in F-18, ABD'nin F-16, Fransa'nın Rafale ve Mirage, Birleşik Arap Emirlikleri'nin F-16 gibi jetlerle katıldığı tatbikatta, savaş uçakları Yunanistan'ın batısındaki Andravida üssünde fil yürüyüşü gerçekleştirdi. 

SİYONİST İSRAİL UÇAKLARI İLK KEZ EGE'DE HAVALANDI!

22 Nisan'da sona erecek tatbikatta İsrail F-18'leri ilk kez havalanırken, Yunan medyası Avrupa'nın en büyük hava tatbikatında savaş uçaklarının Lemnos'tan Meis ve Rodos'a kadar uçtuğunu yazdı. 

Jetlerin Andravida hava üssünden iki bin kalkış yaptığını aktaran yerel medya, ABD, İsrail, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, Kanada ve Güney Kıbrıs savaş uçaklarının Ankara'ya mesaj verdiğini ileri sürdü.


Fil yürüyüşü fotoğraflarını ve savaş uçaklarının kalkış görüntülerini sosyal medya hesaplarında paylaşan savunma muhabirleri ise, 'Hepsini yak', 'Gökyüzünde ateş', 'Gece hepsine izin verildi', 'Yasak kaçta başlar?' gibi mesajlar yazdı.

Milliyet'te yer alan habere göre Yunanistan'ın INIOCHOS hava tatbikatında katılımcı yedi ülkenin yanı sıra Avusturya, Mısır, Ürdün, Romanya ve Slovenya gözlemci olarak yer alıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap