SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yunanistan’dan Türkiye’ye: Anlaşmazlıklar için diyaloğa hazırız

Yunanistan’dan Türkiye’ye: Anlaşmazlıklar için diyaloğa hazırız

04 Temmuz 2023 Salı - 16:42




Yunanistan, Türkiye ile son dönemde oluşan pozitif atmosferi değerlendirmek istiyor. Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, anlaşmazlıkların çözümü için diyaloğa hazır olduğunu açıkladı.





Dışişleri Bakanlığı görevine geldikten sonra Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne ziyarette bulunan Yerapetritis, GKRY Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos ile görüştü.

Yerapetritis, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, görüşmede Kıbrıs sorunu, ikili ilişkiler, bölgesel işbirlikleri, Avrupa Birliği konuları ve uluslararası gelişmelerin ele alındığını söyledi.

"Diyaloğa hazırız"

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Yerapetritis, Kıbrıs sorununa sürdürülebilir bir çözüm arayışının Yunanistan dış politikasının temel önceliklerinden olduğunu kaydetti.

Yerapetritis, Yunanistan'ın son dönemde Türkiye ile ilişkilerde oluşan olumlu atmosferi değerlendirmeye ve kıta sahanlığı ile Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) konularındaki anlaşmazlıkları çözmek amacıyla uluslararası deniz hukuku temelinde diyalog için şartları şekillendirmeye hazır olduğunu vurguladı.


Kombos ise Kıbrıs sorununun çözümünün GKRY için temel bir sorun olduğunu belirterek çözüm arayışındaki çıkmazın sona ermesi ve müzakerelerin tekrar başlaması için AB'nin katkısına çok önem verdiklerini dile getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap