SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yükselen enflasyonu kalıcı olarak düşüreceğiz

Yükselen enflasyonu kalıcı olarak düşüreceğiz

07 Ocak 2022 Cuma - 15:22




Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kayseri’de katıldığı İş Dünyası Buluşması'nda yaptığı açıklamada, “Yükselen enflasyonu kalıcı olarak düşüreceğiz” dedi.





Kayseri Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu’ndaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Ekonomide istikrarlı bir yapıya kavuşmak istediklerini söyleyen KTO Başkanı Ömer Gülsoy, “Kıymetli Bakan Yardımcım, sözlerimin başında yeni görevinizin hayırlı olmasını diliyorum. Sizin gibi değerli bir hemşerimizin, böylesine önemli bir göreve gelmesi de bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Ülkemize ve şehrimize önemli hizmetler vereceğinize inancımız sonsuz. Rabbim utandırmasın. Kayseri iş dünyası adına başarılar diliyor, desteklerinizi bekliyorum. Kayseri 6 bin yıllık tarihi, 4 bin 500 yıllık ticari geçmişi, yüzyıllık sanayi tecrübesi olan Kadim bir şehirdir. Bu topraklar binlerce yıldır alış-verişin yapıldığı pazarlara, hatta 900 yıl önce Yabanlu adı ile uluslar arası fuarlara ev sahipliği yapmıştır.

Aynı zamanda bu ekonomi modelimizin iyi bir tarım politikasıyla desteklenmesi gerekir. Yeter ki arkasında hep birlikte kararlı bir şekilde duralım. Bizim de istediğimiz öngörülebilirlik ve istikrar uğruna alınan önlemleri de çok olumlu ve pozitif buluyoruz. Kur korumalı mevduat hesabı, İhracatçıya ileri tarihli döviz kur rakamı verilmesi gibi önümüzü göreceğimiz, maliyet hesabı yapabileceğimiz bir durum bir ortam oluşacağından olumlu karşılıyoruz. Milli paramız TL’yi güçlendirecek bir takım önlemler üzerine de çalışıldığını da biliyoruz. Bu önlemlerinde alınmasıyla ekonomide daha üst seviyelere ulaşacağız. Enflasyonun düşük, faiz oranlarının makul, döviz kurlarının istikrarlı olduğu bir yapıya kavuşmamız lazım. Alınacak önlemlerle buna da ulaşacağımıza inanıyorum. Son olarak Yeşil dönüşümü de es geçmemeliyiz. Dünyada her şey evriliyor, dönüşüyor. Dönüşümleri mutlaka bizimde ayak uydurmamız lazım. Hızla değişen bir dünyada yaşıyoruz. Yeşil mutabakata yatırım yapmaz isek ileriki zaman içerisinde ihracatımıza ve Pazar payımızı kaybetmemize vesile olacaktır. Sizlerden Yeşil mutabakat üzerine daha güçlü destek ve teşviklerinizi bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. Bunun içinde devletimizin yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımları, üretim süreçlerinde enerji verimliliği ve endüstriyel karbondan arındırma da dahil olmak üzere ekonominin farklı sektörlerinin karbon nötr olmasını destekleyen önlemlerin alınmasını beklemekteyiz. Son olarak da her daim iş dünyamızın yanında olan şehrimizin ekonomisinin, ticaretinin, turizminin gelişmesi için gayret ve çaba gösteren Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve her daraldığımızda önümüzü açan kıymetli Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye, Taner Yıldız’a, Hulusi Akar’a ve milletvekillerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap