SON DAKİKA



Haber > Gündem > YSK'dan CHP ve İYİ Parti'nin itirazına ret!

YSK'dan CHP ve İYİ Parti'nin itirazına ret!

13 Mayıs 2019 Pazartesi - 16:05




Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul'da 39 ilçenin tamamında seçimin iptal edilmesi yönünde yaptığı başvuruyu reddetti. Karar oy birliğiyle alındı.





Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul'da ilçe seçimlerinin iptal talebini reddetti.

CHP ve İYİ Parti, İstanbul'un ilçe seçimlerinin tam kanunsuzluk nedeniyle iptalini istemişti. Karar oybirliği ile alındı.

CHP ve İYİ Parti, İstanbul'da sadece büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesinin ardından YSK'ya başvurarak İstanbul’da 39 ilçenin tamamında seçimlerin iptalini ve yenilenmesini talep etmişti.

CHP başvurusunda 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerinin de iptalini istemişti. Başvuru dilekçesinde, “Madem ki sandık kurullarının oluşumundaki usulsüzlük nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi iptal ediliyor, o zaman aynı usulle teşkil edilen sandık kurullarının görev yaptığı 24 Haziran seçimleri de iptal edilmeli” tezi öne sürüldü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap