SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yönetmen Yücel Uçanoğlu hayatını kaybetti

Yönetmen Yücel Uçanoğlu hayatını kaybetti

20 Kasım 2023 Pazartesi - 15:25




Sinema ve televizyon sektöründe yönetmenliğin yanı sıra senaristlik de yapan Yücel Uçanoğlu, 90 yaşında hayatını kaybetti.





'Gurbetçiler', 'İyi Aile Robotu', 'Sığıntı', 'Atmaca Mehmet' ve 'Kralların Öfkesi' gibi dizi ve filmlerin yönetmeni Yücel Uçanoğlu, yaşamını yitirdi. 1960 - 2005 arasında sinema ve televizyon sektöründe yönetmenliğin yanı sıra senaristlik de yapan Yücel Uçanoğlu'nun vefatını ailesi duyurdu.

Yücel Uçanoğlu’nun cenazesi yarın öğle namazına müteakip Beşiktaş Sinanpaşa Camii'nden kaldırılacak. Ailesi, "Babamız Salahattin Yücel Uçanoğlu Hakkı rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 21.11.2023 Salı günü öğle namazında kılınacaktır müteakip Beşiktaş Sinanpaşa Camii’nden kalkacaktır" açıklamasında bulundu.
Uçanoğlu'nun akşam saatlerinde rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

YÜCEL UÇANOĞLU KİMDİR?

Yücel Uçanoğlu, 11 Eylül 1934 tarihinde Eskişehir'de doğdu. 1960'ta 'Yanık Ömer' ile yönetmenliğe başlayan Yücel Uçanoğlu, 4 filmin de yapımcılığını üstlendi.
1966'da sinema oyuncusu Esen Püsküllü ile evlenen Yücel Uçanoğlu'nun bu evlilikten iki çocuğu dünyaya geldi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap