SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yönetici halkla barışık olmalı

Yönetici halkla barışık olmalı

22 Kasım 2017 Çarşamba - 12:03




AK Parti eski İl Başkanı Ali Rıza Akdeniz, parti yönetimlerinde yer alan ve seçimlerde aday gösterilen isimlerin halkla barışık ve toplumda karşılığı





Selahattin ÖZCAN

AK Parti eski İl Başkanı Ali Rıza Akdeniz gazetemize açıklamalarda bulundu. Akdeniz parti teşkilatlarında eski aktivitenin kalmadığını dile getirerek yönetimlerde görev alan isimlerin de toplumda kabul görmüş kişilerden seçilmesi gerektiğini belirtti. 2019 öncesi Erdoğan’ın alternatifsiz olduğunu da belirten Akdeniz, Trabzonlu vekillerin aksak kaldığını da sözlerini ekledi. İşte Akdeniz’in açıklamaları…

“Partinin yerel yönetimleri seçim dönemine girdi. Teşkilatlarda yeniden yapılanma lazım. Eksikler ve hatalar gözden geçirilip teşkilatlanma yapılanmalı. Çünkü üç yıllık görev süreci içerisinde bir yıpranma yaşanabiliyor. Bu yüzden de kongreler yapılıyor. AK Parti’de yenilenmeye dünden daha fazla ihtiyaç var. Bunu örgütün içerisindeki konuşmalardan da anlıyoruz. Örgütlerin alacağı kararlar önemli ama, toplumunun da beklentileri kayda alınıp buna göre yönetimler oluşmalı. Bunun için de il ve ilçe yönetimlerine giren isimler toplumda karşılığı olan ve halkla barışık olan isimler olmalı. Mevcut il yönetiminin Trabzon’da karşılığı var mı dersek, karşısında alternatif bir isim göremiyoruz. Ama ‘başarılı buluyor musunuz’ diye sorarsanız çok da başarılı bulduğumuzu söyleyemeyiz. Ortak akılla çıkartabileceğimiz bir aday da söz konusu değil şuanki mevcut durumda.”

GENEL MERKEZİN TASARRUFUDUR!

“Belediye başkanlarının istifa etmeleri genel merkezin tasarrufu ile yaşanmıştır. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı için de aynı tasarruf kullanılabilir mi bilmiyorum. Yıllarca aynı yönetimle toplumun karşısına çıktığınız zaman toplum da yenilenme bekliyor. Bunun için isimler yenilenmeli. Toplumun talebini hayata geçirmek için de AK Parti bunun gereğini yerine getiriyor. Bu değişimler seçim zamanı yapılsaydı yeni isimlerin halka tanıtılması zaman alırdı ve seçim kazanılması zora girerdi. O yüzden değişimler şuanda yaşanıyor.” 

POZİTİF KATKISI ŞEHRE YANSIYOR


“Bugüne kadar Cumhuriyet tarihinde bu denli performans gösteren bir İçişleri Bakanlığı görmedim. Devletin refleksleri ile uyum içerisinde görev yapıyor Bakan Soylu. En ücra köşede askerle yemek yiyebilen bir Bakan. Yaşanan sevince de sıkıntıya da yerinde ortak olan bir isim. Trabzonlu oluşu da pozitif olarak şehre yansıyor.”

BENİM HERHANGİ BEKLENTİM YOK

“Bundan sonraki süreçte siyaset yapmak gibi beklentim yok. Siyasete giren ömür boyu bu işin içinden çıkamaz ama aktif siyaset yapmak istemiyorum. Ancak faydalı olan şeyleri bize sorulduğunda anlatıyoruz. Kırıcı bir mantalite ile değil, uygun bir üslupla yapılan yanlışları parti içindeki arkadaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz.”

MAKAMLARIN HAKKI VERİLSİN

“Bir partinin il teşkilatı ile merkez ilçe teşkilatı arasında rekabet vardır her zaman. Bu rekabet aslında partiyi yıpratma adına değil de partiye daha faydalı işler yapma adınadır. Ancak dışardan bakıldığında sanki aralarında bir uyumsuzluk var gibi görünür. Trabzon’da Büyükşehir ile Ortahisar Belediye Başkanları arasındaki olay da bunun aynısıdır. Aralarındaki rekabetin yansımasıdır. İkisi de bu kentin insanına hizmet etmek için görev başındalar. Bunun da gereğini yapmalıdırlar. Belediyeler insanların kendi iş yerleri değil. Topluma, ilçeye, şehre nasıl faydalı olacaklarının hesabını yapmaları gerekiyor. Milletin makamlarının hakkı verilmeli.”


ALTERNATİFSİZ!

“Şuanda Tayyip Bey’in alternatifi yok. 2019 seçimlerinde de AK Parti başarılı olacak, çünkü ülkenin de başka alternatifi yok. İnsanları ikna eden, inandıran bir isim var da insanlar peşine mi gitmiyor? Siz politika oluşturamazsanız kimseden oy alamazsanız. Dolayısıyla herkesin söylediği gibi ülkede muhalefet sıkıntısı mevcut.

YÜRÜYÜŞ GÜZELDİ AMA…

“Muhalefet sıkıntısının en güzel göstergesi ortada. Ankara’dan İstanbul’a muazzam bir yürüyüş gerçekleştirdi ana muhalefet partisi, ne kadar güzel. Toplumsal bir hareket, bütün dünyanın dikkatini çekti. Siyasal tercihini bu yönde kullanamayan insanların bile desteğini alan bir yürüyüş. Pozitif bir siyasi argümandı. Ama İstanbul’a 2km kala HDP’li vekiller ile kol kola İstanbul’a girmenin bir alemi yoktu. Güzel, toplum adına yürüyorsun, takdir alıyorsun ama sonucunu yine bağlayamıyorsun ve hata ediyorsun?”

TEŞKİLATÇI YAPI KAYBOLUYOR!


“Bizim yönetimlerimizde topluma bir olay mal edileceği zaman teşkilatlarımız, il ve ilçe yönetimlerimiz, belediyelerimiz olayı mitinglerle, konferanslarla, yürüyüşlerle anlatılıyordu. Sorunlar da bu şekilde topluma aktarılıyordu. Ama şimdi böyle bir şey yok. Şimdi parti binalarının içerisinde yazılı bir metinle olaylar anlatılıyor. Bu doğru değil. AK Parti de teşkilatçı yapısını kaybediyor.”

ESKİ AKTİVİTE KALMADI

“Broşürlerle, yürüyüşlerle olaylar anlatılır, sorunlar tartışılırdı. Bunlardan şimdi eser yok. Şuanda bu yönden teşkilatlar çok zayıf. Geçmişteki siyasi aktiviteyi göremiyoruz. Her şeyin tek ağızdan çıkmasından mıdır onu da bilemiyorum. Ankara, bütün illere aynı mesajı veriyor. Sorunları aktarmak adına yerel yönetimlerin başarılı olduğunu söyleyemeyiz.”

İNSANLARIMIZ KENDİLERİNDEN BİRİNİ GÖRMELİ

“Siyaset güzel ve herkesin yapması gereken bir şey. Ancak herkes siyasetin içerisinde olacak diye bir kural yok. Çünkü siyasette yönetimlere alınacak sayı bellidir. Bu sayıları öyle bir seçmeliyiz ki toplumda karşılığı olan insanları yönetimlere almalıyız. İşte böylece insanlar da kendilerinden birilerini bu yönetimlerde görürler ve başarı böyle gelir. O zaman onlar da daha özgürce fikirlerini ortaya koyup temsil ettikleri toplumun fikirlerini daha iyi ifade edip sıkıntıların çözümlerine destek olabilirler.”


VEKİLLER AKSAK KALIYOR

“İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun icra makamında bir görev yapıp başarılı çalışmalar göstermesi AK Partili diğer milletvekillerini gölgede bıraktı. Toplumda da dolayısı ile diğer vekiller başarısız algısı oluşuyor. Trabzon’un sorunlarının aşılmasında milletvekillerimizin de çabası olması gerekiyor. Aksak kalıyorlar. Halkla ilişkiler kurmaları gerekiyor ve toplumun sorunlarını ayaklarına giderek çözmeleri gerekiyor. Bir milletvekili şehre geldiğinde rüzgar estirmeli, eğer bu böyle olmuyorsa kendilerini sorgulamaları gerekiyor. Sorunların üzerine gidip çözüm yolu bulmak milletvekillerinin işidir.”

ORTAK AKIL GERİ GELMELİ

 “Parti örgütünün verecek olduğu kararlar ile 2019’da ön plana çıkacak isimler belirlenmeli. Gerek vekillerin gerekse belediye başkanlarının değişip değişmemesi konusunda karar teşkilatlarındır. Aday olacak isimler ortak akılla belirlenmeli. AK Parti’nin kuruluşundaki felsefe de ortak akıl üzerineydi. Ama zamanla bu iş değişti. Partiyi kurarken itaat kültürü yok demokratik kültürü var demiştik ama şimdi görüyoruz ki itaat kültürü ön plana çıktı. Parti teşkilatları demokratik kültür ve ortak akıl ile yeniden yapılmalı. Çünkü parti böyle kuruldu.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap