SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yomra’da yarış MHP, AKP ve DP arasında geçecek

Yomra’da yarış MHP, AKP ve DP arasında geçecek

13 Ekim 2013 Pazar - 09:32




Aday başvurularını değerlendirdiklerini, Sağıroğlu’nun değerlendirmede yer almadığını bildiren Dilaveroğlu, Yomra’da 3’lü bir seçim yarışının olacağın





Adem YILMAZ Trabzon’da siyasi partiler yerel seçimlerle ilgili belediye başkan adaylarını belirlemeye çalışırken Yomra ilçesinde AK Parti’den mi MHP’den mi aday olacağı merak edilen DP’li mevcut Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu konusunda MHP İlçe Başkanı Osman Salih Dilaveroğlu’ndan ilginç bir çıkış geldi. MHP’nin Yomra Belediye Başkan adayını Kasım ayının ilk haftasında açıklayacaklarını ifade eden Dilaveroğlu, "İstişare toplantısı sonucunda adaylık başvurularının 25 Ekim’e kadar yapılması kararlaştırmıştır. Bu arada partimizden adaylık için adı geçen arkadaşlarımız arasında bürokrat olan arkadaşlarımız var, teknokrat olan arkadaşlarımız var ve partili arkadaşlarımız da var. Belirlediğimiz sürede yeri başvurular da olacaktır. Ayrıca adaylarımızın değerlendirilmesi için ilçe teşkilatımız bünyesinde bir komite oluşturulmuştur. 25 Ekim’e kadar başvurular alınacak ve hemen ardından değerlendirme ve belirleme aşamasına geçilecektir. Bu istişare toplantısında MHP’den aday olup olmayacağı tartışılan İbrahim Sağıroğlu ismi söz konusu olmamıştır" dedi. SAĞIROĞLU YOK "İsmi öne çıkan arkadaşlarımızın taban ve seçmen nezdinde, ayrıca kent ve kırsal kesimde nasıl değerlendirildiğine dair araştırma yapacağız" diyen Dilaveroğlu, şunları söyledi: "Başkana hep birlikte karar vereceğiz. Aday belirleme komitesindeki arkadaşlar çalışmalarını kısa sürede tamamlayıp bir rapor hazırlayacaklar. Elbette 25 Ekim’e kadar yeni başvurular da olabilir. Araştırma ve aday belirleme çalışmalarımız devam ederken yapılacak başvuruları da tabii ki dikkate alacağız. Belirlediğimiz takvime göre, MHP Yomra İlçe Teşkilatı olarak adayımızı Kasım’ın ilk haftası belirleyip ilan edeceğiz. İstişare toplantımızda partimizden aday olmak için başvuran arkadaşlarımız değerlendirilmiştir. Bu isimler arasında partimizden aday olacağına dair haberler çıkan Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu yoktur." MHP-AKP-DP YARIŞI Yomra’da üçlü bir yarışın olacağını iddia eden Dilaveroğlu, "Diğer adaylara ve partilere haksızlık etmek istemeyiz ama yarışın MHP, AKP ve DP arasında geçeceğini tahmin ediyoruz. AKP’nin yarışa aday olmak için görevinden ayrılan Yomra İlçe Başkanı ile gireceğini tahmin ediyoruz. İbrahim Sağıroğlu’nun da partisi Demokrat Parti’den girmesi halinde, Yomra’da kıran kırana üçlü bir yarışın geçeceği anlaşılıyor. Yomra’da MHP olarak son seçimlerde 4 bin civarında oy almıştık. Öncelikli hedefimiz bu oyu ikiye katlamaktır" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap