SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yolsuzluklar bir bir ortaya çıkıyor! AKP’li İBB’den çizgi film vurgunu

Yolsuzluklar bir bir ortaya çıkıyor! AKP’li İBB’den çizgi film vurgunu

19 Ocak 2022 Çarşamba - 17:54




AKP döneminde İBB’nin eski AKP Milletvekili Süleyman Gündüz’ün oğluna çizgi film yaptırmak için tam 8,7 milyon TL ödediği ortaya çıktı.





İktidarın muhalefet belediyelerini kıskaca alması ve hiç bir projelerini onaylamaması gümdemdeki sıcaklığını korurken AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ( İBB) kasasından eski AKP Milletvekili Süleyman Gündüz’ün oğluna milyonlarca lira aktarıldığı açığa çıktı. İBB’ye bağlı İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Şirketi, Neher Reklam isimli bir şirkete AKP döneminde toplam 8 milyon 470 bin TL ödemesi ortayı çıkması üzerine sosyal medyada infiale neden oldu. Milyonlarca liralık ödeme “İstanbul Muhafızları” adlı bir çizgi film için yapıldı.

ÇİZGİ FİLMLERE MİLYONLARCA DOLAR ÖDEDİLER

Şirkete İBB kasasından 2014 yılında, “İstanbul Muhafızları çizgi filminin 51 bölümlük kısmının yayına hazırlanması ve mali haklarının devralınması” için toplam 3 milyon 380 bin TL ödendi.

BirGün’ün haberine göre, çizgi film serisiyle yetinmeyen şirket bir de İBB animasyon filmi sattı. 2017 yılında İstanbul Muhafızları çizgi filminden uyarlanarak “İstanbul Muhafızları Ab – I Hayat Çeşmesi” adı altında bir animasyon film hazırlandı. İBB, bu film için de şirkete tam 5 milyon TL’lik ödeme yaptı. İBB’nin şirkete 6 farklı ödeme kalemiyle yapılan ödediği para ise 8 milyon TL’yi aştı.

AKP'Lİ İSME MİLYONLARCA DOLARLIK ÖDEME


Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, İBB’nin milyonlar lira ödediği şirketin ortağı da eski AKP Milletvekili Süleyman Gündüz’ün oğlu Muhammed Ammar Gündüz. AKP’nin kurucuları arasında yer alan Süleyman Gündüz 2002 yılında AKP’den 22’nci dönem Sakarya milletvekili seçildi. Yandaş Yeni Şafak gazetesinde de uzun bir süre köşe yazarlığı yapan Gündüz, eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın özel danışmanlığını da yapmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap