SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yoksulluğun fotoğrafı! Geçim sıkıntısı çeken halk iftar çadırına koştu

Yoksulluğun fotoğrafı! Geçim sıkıntısı çeken halk iftar çadırına koştu

04 Nisan 2022 Pazartesi - 16:34




AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bin 500 kişilik iftar çadırına geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşların akın etmesiyle beklenenin çok üzerinde kişi yemek için gelince uzun kuyruklar oluştu.





Geçtiğimiz yıllarda çeşitli semtlerde belediyeler tarafından kurulan iftar çadırlarının sayısı azaltılırken, Gaziantep Demokrasi Meydanı'ndaki Büyükşehir Belediyesi'nin iftar çadırında ise geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Bin 500 kişiye verilmesi planlanan iftar yemeği için 4 binin üzerinde kişi sıraya girince, yemek dağıtımı iftar sonrasına kadar sarktı.

YEMEK YETMEYİNCE ESNAFTAN DESTEK SAĞLANDI

Seyyar mutfakta pişen 1500 kişilik iftar yemeğinin sıraya dizilen 4 binin üzerindeki kişi sayısını görmesiyle yetmeyeceğini gören belediye yetkilileri harekete geçerek bölgedeki esnaftan temin ettikleri yemekleri sıradaki vatandaşlara dağıttı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Demokrasi Meydanı'ndaki iftar yemeğine en fazla 1.500 kişinin katılabileceğini tahmin ettiklerini belirterek, “Meydana 4 binin üzerinde kişinin geldiğini görünce hemen harekete geçerek bölgedeki restoranlardan yemek satın aldık. Hem gelen herkesin karnını doyurduk, hem de esnafımıza destek sağladık. Bu iftar çadırımızın dışında 4 bin vatandaşımızın evine iftarlık yemek teslim ediyoruz” ifadeleriyle vatandaşların yaşadığı geçim sıkıntısını bir kez daha gözler önüne serdi..

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap