SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yılmaz Özdil'in bu açıklamaları İsmail Küçükkaya'yı şoke etti!

Yılmaz Özdil'in bu açıklamaları İsmail Küçükkaya'yı şoke etti!

06 Nisan 2022 Çarşamba - 09:29




FOX TV ekranlarında İsmail Küçükkaya'nın canlı yayın konuğu olan gazeteci yazar Yılmaz Özdil canlı yayında "Bu 100 yıl sonra silahsız işgal olarak devam ettiğinin de bir göstergesi" dedi.





Yılmaz Özdil, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Yılmaz Özdil, “Dünyanın en çok buğday eden ülkesi olarak, tarımsal gıda ihtiyacının yüzde 35’ini karşıladığımız Rusya’dan ithalat yapıyoruz. Bu 100 yıl sonra silahsız işgal olarak devam ettiğinin de bir göstergesi” dedi.

Yeni çıkan kitabı Anka Kuşu’yla ilgili konuşan Özdil, “Rusya burada hepimiz için hazin bir örnek. 1934 yılı itibariyle Rusya’nın tarımsal gıda ihtiyacının yüzde 35’ini tek başına Türkiye karşılıyor. Biz fabrikalar yapıyoruz mesela Sümerbank, Cam Fabrikası, Uçak Fabrikası’nı Ruslara kurdurtuyoruz. Ödemeyi tek kuruş para harcamadan narenciye, portakal, mandalina, üzüm ve inciriyle ödüyoruz. Bugün dünyanın en çok buğday ithal eden ülkesi haline gelmişiz. Ve bir zamanlar yüzde 35’ini karşıladığımız ülkeden ithal eden hale gelmişiz. Bu 100 yıl önceki silahlı işgalin 100 yıl sonra silahsız işgal olarak devam ettiğinin de bir göstergesi” ifadelerini kullandı.

Özdil ayrıca, “Sen tarımsal üretimi artırmak istiyorsan, çiftçinin imkanlarını geliştireceksin. Yani çiftçi, köylü milletin efendisiyse. Onun gerçekten efendi gibi yaşanmasının sağlanması lazım. Dünyayı yeniden keşfetmenin alemi yok. Sen bugün mazotu yapmışsın 23 lira, üret üretebildiğin kadar diyorsun. Teknik olarak mümkün değil” dedi.

Beğendim
5
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap