SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yılın ilk gününe sağlıklı beslenerek başlayın

Yılın ilk gününe sağlıklı beslenerek başlayın

01 Ocak 2024 Pazartesi - 10:17




Yılın ilk günündeki beslenmenin sağlık için kritik olduğunu söyleyen Dyt. Çağrı Yüksel, “Yıla bol yeşillikli salata ve balık gibi az yağlı hayvansal proteinlerle başlayın” dedi.





Yılbaşı sabahı, vücudu canlandırmak ve enerji dolu bir gün geçirmek adına tavsiyelerde bulunan Medicana Sağlık Grubu Beslenme ve Diyet Bölümü Uzmanlarından Diyetisyen Çağrı Yüksel, şunları söyledi:

“Yılbaşı gecesi tüketmiş olduğunuz besin ve içeceklerin enerji, karbonhidrat ve tuz içeriğini dikkate alarak, daha tuzsuz ve hafif besinlerle yeterli öğünler oluşturarak aç kalmadan beslenenin. Bol yeşillik ve az yağlı proteinler tüketin. Yılın ilk gününde bol yeşillikli salatalar, yumurta ve balık gibi az yağlı hayvansal proteinler, mevsime uygun meyvelerle yeterli ve dengeli öğünler oluşturun. Su tüketiminizi dengede tutun. Karbonhidrat ve tuz içeren besinleri fazla tüketmenizden dolayı vücudunuz su tutmuş olabilir. Bu nedenle gün içerisindeki su tüketiminizi dengede tutarak kendinizi iyi hissedebilirsiniz. Bitki çayları bedeninize iyi gelebilir: Midenizi rahatlatmak için rezene ve anason, bedeninizi dinlendirmek için de melisa, papatya gibi bitki çaylarını 1-2 fincanı geçmeyecek şekilde tercih edebilirsiniz. Ayrıca kafeinli içeceklerden uzak durmalısınız.”

Yemeklerin yavaş ve iyi çiğneyerek tüketilmesi gerektiğini kaydeden Yüksel, “ Unutmayın ki sağlıklı bir başlangıç, yeni yılda sağlıklı alışkanlıkların temelini atmanıza yardımcı olabilir” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap