SON DAKİKA


Foto Galeri > Yıldızlararası bir uzay aracının kalıntısı bulunmuş olabilir!

Yıldızlararası bir uzay aracının kalıntısı bulunmuş olabilir!

05 Temmuz 2023 Çarşamba - 16:49

Yıldızlararası bir uzay aracının kalıntısı bulunmuş olabilir!

1 / 13 Yıldızlararası bir uzay aracının kalıntısı bulunmuş olabilir!

UFO araştırmacısı Harvard'lı bilim insanları, 2014 yılında Pasifik Okyanusu'na düşen tanımlanamayan cismin enkazının 'Dünya dışı' göründüğünü ve 'yıldızlararası bir uzay aracının' kalıntıları olabileceğini iddia ediyor.

2 / 13 Yıldızlararası bir uzay aracının kalıntısı bulunmuş olabilir!

3 / 13 Yıldızlararası bir uzay aracının kalıntısı bulunmuş olabilir!

'Harvard'ın uzaylı avcısı' olarak adlandırılan Profesör Loeb DailyMail.com'a yaptığı açıklamada "Bu bileşim insan yapımı alaşımlara, bilinen asteroitlere ve tanıdık astrofizik kaynaklara kıyasla anormal." dedi.NASA, IM1'in neredeyse kesin olarak uzaydan geldiğini, Dünya'nın bilinen ilk yıldızlararası ziyaretçisi olduğunu ve 2014 yılında okyanusa düştüğünü, ancak sadece Profesör Loeb ve Harvard araştırmacısı Amir Siraj tarafından geriye dönük bir analizle tespit edildiğini söylüyor.

4 / 13 Yıldızlararası bir uzay aracının kalıntısı bulunmuş olabilir!

Harvard'lı araştırmacılar yeni sonuçlarının IM1'in 'yapay kökenli' olma ihtimalini desteklediğini savunuyor ve uzaylılar tarafından yapılmış bir 'yıldızlararası uzay aracının' parçası olma ihtimalini göz ardı etmeyi reddediyor.

5 / 13 Yıldızlararası bir uzay aracının kalıntısı bulunmuş olabilir!

IM1'i ilk keşfeden Siraj araştırmacı bununla ilgili: 'Dünya dışı yaşam arayışının damgalanmaması açısından sınırları zorlamaya devam etmek gerçekten çok önemli' ifadelerinde bulundu.

6 / 13 Yıldızlararası bir uzay aracının kalıntısı bulunmuş olabilir!

IM1'in, Dünya atmosferinde saatte 100.215 mil hızla ilerlerken, normalde sıradan bir demir metal meteoru yok edecek basıncın dört katına dayandığı belirtildi.IM1'in nihai yolunun bu 6,2 mil karelik okyanusu (yukarıda turuncu renkle işaretlenmiştir) kapsadığından emin olan ekip daha sonra derin okyanus tabanını bir metre genişliğinde manyetik bir 'kızak' ile kazıdılar. Hem IM1'in yolu hem de 'kontrol' alanları boyunca 'Çalışmalar' (yukarıdaki yeşil çizgiler) yaptılar.

7 / 13 Yıldızlararası bir uzay aracının kalıntısı bulunmuş olabilir!

Demirin bilinen en sert doğal göktaşlarının ana bileşeni olduğundan dolayı Harvard araştırmacıları, nesnenin nasıl oluştuğuna dair oldukça sıra dışı bir şey olması gerektiği teorisini ortaya attı.

8 / 13 Yıldızlararası bir uzay aracının kalıntısı bulunmuş olabilir!

Harvard ekibi, Pasifik yüzeyinin bir milden fazla altından çıkarılan 50 küresel demir parçasının aslında IM1'den kalan gerçek kalıntılar olduğundan emin olmak için özenle çalışma gösterdi.

9 / 13 Yıldızlararası bir uzay aracının kalıntısı bulunmuş olabilir!

İlk olarak Araştırmacı Siraj, IM1'in okyanusa doğru giderken alevler içinde kaldığı son yörüngesini, ABD Savunma Bakanlığı uydu verileri ve depremler ile volkanik faaliyetleri izlemek için kurulan yerel sismometrelerle takip ederek daralttı.

10 / 13 Yıldızlararası bir uzay aracının kalıntısı bulunmuş olabilir!

Kürelerin alışılmadık demir bileşiminin, 'kontrol bölgelerinde bulunan arka plan kürelerinden farklı' olduğunu savundukları 'ortak bir kaynağa işaret ettiğini' bildiriyorlar.

11 / 13 Yıldızlararası bir uzay aracının kalıntısı bulunmuş olabilir!

Siraj, Kanada enstitüsünün IM1 analizine yaklaşımından duyduğu şaşkınlığı dile getirdi ve 'Mantık biraz kafa karıştırıcı' dedi.

12 / 13 Yıldızlararası bir uzay aracının kalıntısı bulunmuş olabilir!

Şu anda IM1, NASA'nın Dünyaya Yakın Nesne Çalışmaları Merkezi (CNEOS) meteor kataloğundaki 273 ateş topu arasında malzeme gücü açısından birinci sırada yer almaktadır.

13 / 13 Yıldızlararası bir uzay aracının kalıntısı bulunmuş olabilir!





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap