SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yiğit Bulut'un tahmini tuttu: "Kesin saklayın" demişti

Yiğit Bulut'un tahmini tuttu: "Kesin saklayın" demişti

24 Eylül 2021 Cuma - 13:57




Yiğit Bulut genelde döviz tahminleri ile gündeme gelirken bu kez ev ve araba fiyatları ile ilgili yaptığı tahminle geldi. Ama bu kez Yiğit Bulut'un ev ve araba fiyatı tahmini tuttu.





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut, genelde döviz tahmini ile gündeme gelirken bu kez 2014 yılındaki "Başkanlık Sistemi Türk ekonomisini uçuracak..." başlıklı yazısındaki tahmin ile geldi. Bulut, o dönem Star gazetesinde yayınlanan yazısında "Türkiye Başkanlık Sistemine geçerse, ekonomik analizleri son 10 yılda gerçekleşen biri olarak diyorum ki; neyiniz varsa tam olarak en az 3'e katlanacak...Türkiye'ye para girişi patlayacak ve bütün değerler yeniden tanımlanacak.

Kazandığınız para, evinizin değeri, varlıklarımızı değerleyen denklemler ve birçok sebep-sonuç ilişkisi inanılmaz noktalara gelecek..." diyerek okuyucularına "Hatta size daha iddialı bir cümle ile veda edeyim, bu yazıyı kesin saklayın" tavsiyesinde bulunmuştu.

YİĞİT BULUT'UN EV VE ARABA FİYATLARI TAHMİNİ TUTTU

Yiğit Bulut'un "kesin saklayın" dediği yazısındaki bazı tahminleri gerçekleşti. 2018 yılından beri hayatımızda olan başkanlık sistemi ile birlikte son 3 yılda Türk Lirası değer kaybeden en çok gelişmiş ülkeler içindeki para birimi oldu.

Enflasyonun artması ile birlikte Yiğit Bulut'un dediği gibi ev fiyatları üç katına çıktı. 2018 yılından beri araba fiyatları da uçuşa geçti. Özellikle de pandemi ile birlikte yaşanan çip kriziyle araba fiyatları üç kattan daha da fazla artış gösterdi.


Öte yandan TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamı her ne kadar vatandaşın enflasyonunu göstermesede vatandaşların aldığı maaş eriyip gitti. Alım gücü ise büyük oranda azaldı.

İğneden ipliğe her şeye zam üstüne zam gelirken, temel ihtiyaç maddelerinde fahiş fiyat artışları yaşandı. Haziran 2018'de yüzde 15,4 olarak açıklanan enflasyon oranı, Ağustos 2021 itibariyle yüzde 20’ye dayandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap