SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yeşil pasaport müjdesi

Yeşil pasaport müjdesi

02 Ekim 2018 Salı - 11:08




Pasaport Kanunu Tasarısı’na ek bir hükmün eklenmesi için harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, yazar ve sanatçılara da yeşil pasaport verilmesini





Kültür ve Turizm Bakanlığı, Pasaport Kanunu Tasarısı'na yazar ve sanatçılara da yeşil pasaport verilmesini sağlayacak bir hükmün eklenmesi için harekete geçti.

Topluma kültürel ve sanatsal çalışmalarıyla destek veren sanatçılar bu sayede Türkiye'nin yurt dışındaki tanıtımına katkıda bulunacak.

Vizesiz bir şekilde birçok ülkeyi ziyaret edebilecek olan sanatçılar, yurtdışındaki diğer sanatçılarla bağlantılarını artırıp Türkiye'nin hem turizm hem de kültür alanındaki yükselişinde pay sahibi olabilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sanatçıların standartlarının yükseltilmesi için düğmeye bastı. Bakanlık, İstanbul Kültür Çalıştayı'nda ele alınan sanatçılara yeşil pasaport verilmesi projesini gündemine aldı.

Pasaport Kanunu Tasarısı'na ek bir hüküm eklendiği takdirde kültürel ve sanatsal çalışmalarıyla topluma en büyük katkıyı veren sanatçılar belirlenerek yurt dışında Türkiye'yi temsil etme noktasında büyük bir fırsata sahip olacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap