SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yerli ve milli radar ilk kez Manisa'da kullanıldı

Yerli ve milli radar ilk kez Manisa'da kullanıldı

10 Şubat 2022 Perşembe - 16:33




Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen lazer tabanlı mobil hız tespit sistemi Medar MTS, Manisa'da kullanılmaya başlandı.





Manisa İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, MESAN Elektronik Sanayi Ticaret AŞ tarafından geliştirilen Medar MTS'yi, Manisa-Menemen kara yolunda tanıttı.

Trafik Şube Müdürü Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ünal Erdemir, AA muhabirine, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine alınan yerli ve milli radarın ilk kez Manisa'da kullanılmaya başlandığını söyledi.

Yerli radarın, mevcut radarlara göre önemli avantajlarının bulunduğuna işaret eden Erdemir, "Eski radarlarımız, hız ihlali yapan bir aracı ve hızını tespit ederken, bu radarımız 4 şeritli bir yolda onlarca aracın ihlalini aynı anda tespit edebilecek." dedi.

"Gece denetimi için ayrı ekipmana gerek yok"

Erdemir, lazer teknolojisiyle çalışan radarın geliştirilmesine Jandarma Genel Komutanlığı ekiplerinin de destek verdiğini dile getirerek, "Sahadaki tecrübelerimizi aktardık, buna göre üretildi. Karlı, yağmurlu havalarda bu radarla denetim yapabileceğiz. Gece hız denetimi yapmak için ayrı bir ekipmana ihtiyacımız yok artık. Yeni radarımızın sürücülerimizin yakalanma duygusunu en üst düzeyde tutup hız limitlerine uymalarını, böylelikle kazaların azalmasını umuyoruz." diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap