SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yerli otomobilde son durum ne? Bakan Varank açıkladı!

Yerli otomobilde son durum ne? Bakan Varank açıkladı!

07 Haziran 2020 Pazar - 12:05




Yerli otomobil için çalışmalar uzun zamandır devam ederken, koronavirüs pandemisi sonrasındaki son gelişmeleri Bakan Mustafa Varank açıkladı.





Türkiye, yıllardan beridir hasretini çektiği yerli otomobilini heyecan ile bekliyor. İlk yerli arabamız olan Devrim'in üzücü hikayesini hepimiz biliriz ve her duyduğumuzda da duygulanırız. Eğer Devrim seri üretime geçebilseydi Türkiye'nin sanayisi ve otomotiv sektörü şu anda ne durumda olurdu bilinmez ama her seferinde geçmişe bakıp iç çekmek yerine kolları sıvamak lazım.

Bunun farkında olan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu yani kısaca TOGG da çalışmalara başladı ve bunu sürdürmeye devam ediyor. Ancak son zamanlarda tüm dünyanın başının derdi haline gelen koronavirüs pandemisi de çalışmaların akıbetine yönelik kafalarda soru işaretleri bırakıyor.
Yerli otomobilde son durum ne?

BAKAN VARANK AÇIKLADI

İşte tüm bu soru işaretlerinin arttığı şu günlerde beklenen açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi. Varank yaptığı açıklamalar ile konuyu merak edenlerin yüreğine adeta su serperken, seri üretim için açılacak olan fabrikanın temel atma töreninin yakın bir zamanda yapılacağı müjdesini de verdi. Böylelikle tüm Türkiye direkt olarak birinci ağızdan her şeyin yolunda olduğunu öğrenmiş oldu.

Kısa bir süre içerisinde önceden planlanan takvime göre temel atma töreni gerçekleştirilecek olan fabrika, 4 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacak. Ayrıca tüm koşullar olumlu ilerlediği taktirde fabrikanın yıllık üretim kapasitesi de 175 bin olacak. Yerli otomobil yani kısaca TOGG için seri üretime geçiş tarihi ise 2022'yi bulacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap