SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yeniden İyi İlişkiler İstiyoruz

Yeniden İyi İlişkiler İstiyoruz

15 Haziran 2016 Çarşamba - 13:57




Kremlin'den Erdoğan'ın mektubuna ilk yanıt geldi: Türkiye ile yeniden iyi ilişkiler kurmak istiyoruz ancak öncelikle Ankara'nın belli adımları atması





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Rus mevkidaşlarına gönderdiği tebrik mektuplarının ardından Kremlin'den açıklama geldi.

"TÜRKİYE BELLİ ADIMLARI ATMALI"

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, "İlişkilerimizi normalleştirmek, geçmişteki iyi haline ve karşılıklı fayda temelindeki işbirliği dönemine döndürmek isteriz. İstiyoruz da." dedi.

Peskov, "Ancak Başkan Putin aynı zamanda, iki ülke arasında yaşananlardan sonra ilişkilerin normalleşmesinin, Ankara belli adımları atmadıkça mümkün görünmediğini en açık şekilde ifade etti" diye ekledi.

ERDOĞAN VE YILDIRIM MEKTUP GÖNDERMİŞTİ


Türkiye'den " Rusya Günü" nedeniyle Moskova'ya üst düzeyde kutlama gelmişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Rusların milli bayramı olan 12 Haziran Rusya Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı göndermişti.

Erdoğan mektubunda, " Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin yakın gelecekte hak ettiği düzeye gelmesini diliyorum" ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap