SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yeni tip coronavirüs tespit edildi!

Yeni tip coronavirüs tespit edildi!

28 Şubat 2020 Cuma - 17:42




Çin’de yapılan bir çalışmada bir hastanın gözyaşında ve konjuktival salgısında yeni tip bir coronavirüse rastlandı.





Çin’de yapılan bir çalışmada bir hastanın gözyaşında ve konjuktival salgısında yeni tip bir coronavirüse rastlandı. Bu bulgu, hastalığın sadece solunum yoluyla bulaşmadığını aynı zamanda gözler aracılığıyla yayılma riskinin olduğunu da ortaya koyabilir. Çin'in doğusundaki Zhejiang Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli bir ekip, 26 Ocak-9 Şubat tarihlerinde enfekte olan 30 hastadan alınan örnekler üzerinde bir çalışma yürüttü.

YENİ TİP CORONAVİRÜS

Çalışmada, bir hastadan alınan iki gözyaşı ve konjunktival (göz kapağıyla ilgili) salgı örneğine yapılan yeni tip coronavirüs testlerinin pozitif çıktığı gözlendi. Diğer hastalardan alınan 58 örnekte negatif sonuçların alındığı belirtilirken başhekim yardımcısı Dr. Şın Ye, hastanın konjunktivitinin gözlerde olumsuz bir durum yaratmadan iyileştiğini kaydetti.

GÖZLÜKTE TAKILMALI

Şın, öte yandan çalışmanın, yeni tip coronavirüsün gözler aracılığıyla bulaşma riskini ve solunum yolunun, virüsün yayılmasının tek yolu olmayabileceğini ortaya koyduğunu ifade etti. Doktor Şın ayrıca sağlık personeline hastaları muayene ederken maskenin yanı sıra gözlük takmaları tavsiyesinde bulundu.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap