SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yeni sıcak hava dalgası geliyor! Bugüne dikkat, 40 dereceyi aşacak

Yeni sıcak hava dalgası geliyor! Bugüne dikkat, 40 dereceyi aşacak

22 Temmuz 2023 Cumartesi - 16:55




Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası devam edecek. Meteoroloji hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerine çıkmasını beklediğini belirtirken uyarılarda da bulundu. Prof. Dr. Orhan Şen de çarşamba gününe dikkat çekti.





CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de çarşamba gününe dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Şen, 'Önümüzdeki çarşamba günü İstanbul dahil Marmara ve Ege'de yaşayanlar dikkat. Aşırı sıcak bir gün olacak. Dışarı çıkmasanız iyi olur.' ifadelerini kullandı.

MGM'nin Twitter hesabından da "Hava Sıcaklıkları Tüm Yurtta Mevsim Normalleri Üzerinde Seyredecek" notuyla paylaşım yaptı. Yurdun çarşamba gününden itibaren sıcak hava dalgasının etkisi altına girdiği belirtildi.

Meteoroloji, "Hava sıcaklıklarının Marmara, Ege ve Akdeniz'de mevsim normallerinin 3 ila 8 derece, diğer bölgelerimizde ise mevsim normallerinin 1 ila 5 derece üzerine çıkması bekleniyor" uyarısında bulundu.

İSTANBUL'DA HİSSEDİLEN SICAKLIK 40 DERECEYİ AŞACAK

Uzmanlar ise Afrika'dan gelen yeni sıcak hava dalgasının etkili olacağı Marmara Bölgesi'nde hafta sonu kavurucu sıcakların yaşanacağı uyarısında bulunurken, İstanbul'da hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi aşacağını ifade etti.


BU SAAT ARALIĞINA DİKKAT: DIŞARI ÇIKMAYIN!

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu etkili olacak sıcak hava dalgası nedeniyle vatandaşları uyardı.

MGM'den yapılan uyarıda, "Sıcak hava dalgası nedeniyle, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerimizde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap