SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yeni Şafak: Zuckerberg'in dokunulmazlığı kaldırılsın

Yeni Şafak: Zuckerberg'in dokunulmazlığı kaldırılsın

06 Ekim 2021 Çarşamba - 12:11




''Facebook ve bünyesindeki WhatsApp ile Instagram'da yaşanan 7 saatlik kesinti sosyal medya devi üzerindeki tartışma ve kuşkuları alevlendirdi''





Yeni Şafak gazetesi, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'ü yaşanan 6 saatlik kesintinin ardından ''dijital diktatör'' olarak nitelendirdi ve Zuckerberg'den ''hesap sorulmadığını'' ifade ederek ''dokunulmazlığı kaldırılsın'' diye çağrı yaptı.

Gazetenin manşetten verdiği haberde ''ABD'deki düzenleme ve yargı kararlarının Facebook'u kural tanımaz hale getirdiğini'' ifade edilirken, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya düzenlemesine destek verdiği gerekçesiyle Twitter hesabının askıya alındığı ve Facebook hesabının kısıtlandığı iddia edildi. Sosyal medya platformları, Trump'ın hesaplarını 6 Ocak Kongre saldırısını teşvik ettiği gerekçesi ile kapatmıştı. 

''Facebook ve bünyesindeki WhatsApp ile Instagram'da yaşanan 7 saatlik kesinti sosyal medya devi üzerindeki tartışma ve kuşkuları alevlendirdi'' denilen haberde, şirketin verilerin çalındığı iddialarına da ''tatmin edici'' bir cevap vermediği ve ''algoritmalarla nefreti yaydığı'' yazıldı. 

Haberde ayrıca, ''Facebook, WhatsApp ve Instagram aracılığıyla milyarlarca kişinin kişisel bilgileri ticari ve siyasi hesaplarla pazarlanıyor. Şirketin Instagram için yaptırdığı araştırmada çıkan, 'sosyal medya gençlerin psikolojisini ve beden algısını bozuyor' şeklindeki sonucu gizlediği ortaya çıkmıştı'' diye ifade edildi.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap