SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yeni kararların kıymeti harbiyesi yok!

Yeni kararların kıymeti harbiyesi yok!

01 Mayıs 2016 Pazar - 11:59




MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, MHP'yi olağanüstü Kurultay'a götürecek kayyum heyetinin yetkileri ve kongre çağrısına karşı ihtiyati tedbir kararı





Kurultay sürecinin devam ettiğini belirten Aydın "Yeni kararların hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Saçma sapan kararların arkasına gizlenenlerin, çıkmış olan bu iradeden kurtulmaları mümkün değildir" dedi.

MHP Genel Başkan adayı ve eski bakan Koray Aydın 'Ülkücü gelecek ve iktidar için Büyük İzmir buluşması' konulu toplantıda İzmir Hilton Oteli Barbaros Salonu'nda konuşma yaptı. Salonda sahnenin arkasına Atatürk ve Alpaslan Türkeş'in fotoğraflarının yer aldığı ve 'Ülkücü gelecek İktidar gelecek', 'Dava nöbetinde bir ömür Koray Aydın' yazılı büyük boyutlu pankart asıldı. Aydın'ı dinlemeye eski İzmir milletvekillerinden Yusuf Kırkpınar, Aslan Savaşan, Buca İlçe eski Başkanı Ali Karakuş da yer aldı.

Koray Aydın, konuşmasının başında Kurultay'ın yapılmasının önünü açan Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararına karşı, MHP'li yöneticilerin açıkladığı Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kayyum heyetinin yetkilerini, kongre çağrısı da dahil olmak üzere bütün işlemler ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasıyla ilgili kararlar hakkında sert konuştu. Aydın, “Bu süreç devam ediyor. Mahkemenin vermiş olduğu karara karşı bir gün önce alındığı söylenen yeni kararların hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Bu kurultay Türk milletinin önüne mutlaka getirilecektir. Bundan kaçış kurtuluş yoktur. Öyle saçma sapan kararların arkasına gizlenenlerin, çıkmış olan bu iradeden kurtulmanın mümkün değildir. Çünkü ülkücünün pençesi bu işe geçmiştir. O pençeler geçmişte emperyalistlere karşı nasıl indiyse şimdi de Türk milletinin varlığına, dinine ve kendi adına karşı savaş başlatmış olan siyasal iktidarın başına bu kurultaydan alınacak sonuçla inecek. Bu milletin geleceği üzerinde boza pişiren, milletin değerlerini ayaklar altına alan siyasal iktidar ülkücülerin elinden kurtulamayacaktır" dedi.

BU HALE NASIL GELDİK?

MHP'nin 1 Kasım seçimlerinden 4. Parti olarak çıktığını ve TBMM'nin en solunda oturmaya başladığını belirten Aydın salondaki partililere “Biz bu hale nasıl geldik?" sorusunu sordu. Bu duruma ülküdaşların tepkisi olduğunu, HDP'nin adını vermeden "Özellikle flu gördüğümüz bir partiden sonra oturmaya ülküdaşlarım çok tepki gösterdi. Peki kan gölüne dönmüş, hırsızlığın kol gezdiği Türkiye manzarasında yüzde 50 oyla bize tepeden bakanlara, ezip yok etmeye çalışanlara karşı hiç mi söyleyecek sözümüz olmayacak? Kaderimize razı mı olacağız? Elbette hayır. Mutlaka bir şeyler yapmalıyız" dedi.


BÜYÜK BECERİKSİZLİK

Ülküdaşlık hukukunun kalkmasının kardeşliği olumsuz etkilendiğini belirten Koray Aydın, ülküdaşlık aradan çıkınca partide yöneticilerin de kendilerini yalnız bıraktığını söyledi. Aydın "Fitne, dedikodu aldı başını gitti. Ülküdaşlık bizi kardeş kılardı. İdam sehpalarına giderken, işkence görürken bile birbirini satmayan, birbirine el veren o yiğit insanların oluşturduğu güzel iklimi yerle bir ettik. Sevmeyi unuttuk. İstişare etmeyi, iç muhasebe yapmayı kullanılamaz hale getirdik. Değerlerimizi kaybettik. Binlerin olduğu salonu, Erciyes kurultayında yüz binlere tercih ettik. MHP Türk siyasetinin en büyük gençlik altyapı organizasyonuna sahip olan siyasal harekettir. Ama bugün bu siyasal hareketin gençlikle olan bağı kesilmiş, kopmuştur. Son dönemlerdeki seçimlerde hep meclisin hep en yaşlı partisiyiz. 25 yaşında şehit olan gençlerimiz niçin 25 yaşında milletvekili olamasınlar? Gençlerin siyasal harekete katacak organizasyon yapamamak bana göre beceriksizliktir. Ayrıca biz bayanların gönlünde 'kocamın partisi' olmaktan çıkaramadık. Bunu ortadan kaldırmak için proje yapamamayı nasıl izah edeceğiz? Bu da bana göre büyük beceriksizliktir" dedi.

MİLLİYETÇİ HAREKETE DEMOKRATİK BAŞKALDIRI DAVETİ

MHP teşkilatlarının atıl durumda olduğunu belirten Aydın 'İspiyonculuk', 'Cadı av', 'Benden değil. Senden', 'Fişleme', 'Adam kayırma', 'Kelle avcısı' gibi ortada dolanarak teşkilatları çalışamaz hala düşüren zihniyet olduğunu söyledi. Aydın "Artık her şey gün ışığı gibi ortada. Fitne, fesat, kelle avcılığıyla teşkilatçılık yaptığını zannedenlere giydikleri gömlek üç dört numara büyük gelmiştir. Harekete özgüven kaybı yaşatan, bizi için için kemiren bu hastalığı görmezden gelemeyiz. Bu vaziyete tepki gösteren, çare aramak gerektiğini söyleyen kişilere ise Valilik ve polisler eliyle 'kapatıldınız" yazısı gönderiliyor. Ben Milliyetçi Hareket'in tüm mensuplarını anlamlı direnişe ve demokratik bir başkaldırıya davet ediyorum" dedi.

Aydın, ülkede hırsızlık ve yolsuzluğun alıp başını gittiğini, Türkiye'nin Reza Zarraf'ın dükkanı haline geldiğini, eğitim sistemini yap boz tahtasına döndüğünü, soruların çalındığını ve sabahlara kadar çalışan gençlerin haklarının yendiğini belirtti.


MİLLET İMDAT KOLU ARIYOR

Koray Aydın, açılım süreci konusunda uyardıklarını, ne dedilerse çıktığını ancak AKP'nin yine yüzde 50 oy aldığını söyledi. Bunun bir nedeni olduğunu belirten Aydın "Milletimiz alim değilse de ariftir. Anlar. Hırsızlığın, üç kağıtların farkında ama gözleriyle etrafı süzüyor. Sana, bana bakıyor. İmdat kolu arıyor. Türk milleti için yol göstermemiz, hedef koymamız, kurtuluş yolu bulmamız lazım. MHP Kongresi büyük fırsattır" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap