SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yeni kabine sevinci

Yeni kabine sevinci

26 Kasım 2015 Perşembe - 10:09




Kabine’de Karadenizli 8 ismin yer alması, siyaset ve iş dünyasında büyük sevinç yaratırken, Kabine’ye bakan veremeyen Rize ve Giresun’da ise rahatsızl





AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu'nun 64. Hükümet'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olması Trabzon'da sevinçle karşılandı. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon'un bakanlık almasının gurur verici bir olay olduğunu söyledi. Trabzon'un yanında bölgenin de birçok bakan aldığını vurgulayan Gürdoğan, "Karadeniz Bölgesi için bu unutulmaz bir fırsat. Bu durum bölgemizdeki yatırımların gerçekleşmesi için bize umut oldu. Bölgemiz açısından bunu bir şans olarak görüyoruz ve mutluyuz" ifadesini kullandı. Bölge için yeni yatırımların da gerçekleşmesini beklediklerini belirten Gürdoğan, "Bunu da lobimizi harekete geçirerek yapmalıyız. Sayın bakanımız öncülüğünde kentimizin güzel çalışmalara imza atacağını düşünüyorum" dedi.

OLUMLU YANSIYACAK

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise 64. Hükümet'te Doğu Karadeniz bölgesinin temsilinin zengin olduğunu bildirdi. Kabine’de temsildeki zenginliğin Trabzon'a ve bölgeye olumlu yansımaları olacağını vurgulayan Hacısalihoğlu, şöyle devam etti: "Güçlü bir iktidar ve güçlü bir hükümet kuruldu. Güçlü bir ekonomik programın oluşturulmasını bekliyoruz."

BİZLERİ MUTLU ETTİ

Süleyman Soylu’nun bakanlığına sevinen Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği (TSGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Olgun ise, "Organize Sanayi bölgelerimiz Arsin'de kurulmuştur. Bugün hemen hemen yüzde 90 civarında faaliyettedir. Doğu kapısının tren yolunun Trabzon'a bağlanması gerekiyor. Demiryolu olmadan Trabzon'da sanayi olmaz. Olursa da kendi içinde olur. Üretir ve çevresindeki illere satabilir. Bir Manisa bir İstanbul firmaları ile rekabet edemez. Trabzon'a yapılacak olan demiryolunun Sayın Süleyman Soylu'nun döneminde şehrimize gelmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap