SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yeni gazetemizle önemli konu başlıkları

Yeni gazetemizle önemli konu başlıkları

12 Nisan 2015 Pazar - 10:53








Trabzon’un yeni gazetesi "Sesimiz Trabzon"u tanıtma yazımı keşke daha güzel konularla takdim etseydim. Bu gazete Trabzon’a yeni dinamizm kazandıracak, sizleri yeni okuyucular ve konularla tanıştıracaktır...

Bu arada, Trabzon’a, Trabzonspor’a yamatılmaya çalışılan kirli çamaşırlar, Türkiye’nin en milliyetçi bölgesine atılmaya çalışılan çamur, yıkanması mümkün olmayan bohça içi murdar çamaşırlar özellikle Trabzon’a havale ve ihale edilmeye çalışıldı. Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırının kınanmadan gizlenmesi mümkün mü?

***

Bu olay çok önemli fakat önemi Fenerbahçe oluşu veya Fenerbahçe’ye oluşu itibariyle asla değil. Hiç kimse Fenerbahçe kulübünü Türkiye’nin diğer kulüplerinden daha önemliymiş gibi algılatmaya çalışmasın.Burada dahi Fenerbahçe’nin Trabzon ve Trabzonspor’un sırtından prim kapmaya çalıştığını fark ediyoruz.

Bu olayın önemi Türkiye üzerine oynanmakta olan oyunların bir başka versiyonu ve perdesi olduğunu bilip bunu atlamamaktan geçer.


Olay önemli tabii. Fakat Türkiye’yi yıkma, yurt dışında Türkiye imajını kirletme, uluslararası bir kalkışıma senaryo yazma gayretleri asla kabul edilemez. Fenerbahçe olayı bu esnada ortaya konulmuş olan oyunun bir figürüdür.

Trabzon ve Trabzonspor ise bu olayda başrole konulmak istenen güçlü aktör fakat kendisine iftira atılmak istenen ki iftiralar serisinin son perdesinin oynanması için yazılmış olan senaryonun önemli ve mağdur baş aktörüdür.

***

Bizler bu konuda devletimizin çok hassas ve dikkatli davranmasını bekliyoruz. Trabzonspor’un ve Trabzon’un çalınan kupasının iadesini beklerken bu olayı başka bir olayı bahane edip hiç kimse örtbas etmeye ve mağdur edebiyatı yapmaya çalışmasın.

Burada mağdur edilmeye, üzerinde oyun oynanmaya çalışılan Fenerbahçe değil Trabzon’dur, Trabzonspor’dur, Trabzonlulardır.


O bakımdan devletin olayları atlamadan, bazı perdelerini görmezden gelmeden konunun perde arkasını iyi denetlemesini bekliyoruz.

***

Trabzon, Kanunilerin, Yavuzların memleketidir. Trabzon ile yabancı güçlerin oyun oynamaya kalkışması normaldir. Trabzon’un prestiji Türkiye’nin prestijidir. Bu prestijin sarsılması Türkiye’nin imajını sarsar.Şehzadeler diyarı Trabzon ne ise Trabzonlu da odur. Trabzonspor da onların temsiliyetidir.

Trabzonspor’un düşmanlığı Trabzonspor’un dostluğu kadar da kati ve önemlidir.

***


Dikkat edin bakın Türkiye’de hiçbir şehir kulübü Trabzonspor kadar şimşekleri üzerine çekmez. Trabzon, futbolun beşiğidir.

Bundan 25 yıl öncesine gidin bakın Türkiye’nin önemli kulüplerinin önemli oyuncuları hep Trabzon kökenlidir. İlk akla gelen birkaç isim söylesem şaşmayın sakın!

Fenerbahçeli Salim Şatıroğlu, Zekeriya Bali, Osman Abanoz, Yaşar Mumcu, Gençlerbirliği’nden Hasan Polat, Galatasaraylı Beton Mustafa, Cin Ahmet, Ankara'dan (PTT'li) Köksal Mesci, Hacettepeli Turan Yurdakul vb. hep bu tarlaların mahsulüdür.

Bu konuları fazla yormak istemeyiz. Zira o zaman Trabzon’un bu potansiyelini kim kuruttu diye konuyu uzatmış oluruz. Bakın nerelerden nerelere geliyoruz di mi?

***


Trabzon’u ve Trabzonspor’u kimse bu kirli oyunlara bulaştırmaya çalışmasın; Türkiye’nin dereleri bu kirle bulanır sonra.

Trabzon’da doğan çocuklara, önce dini, sonra vatan ve devlet baba sevgisi, sonra da futbol ve kuralları öğretilir. Trabzon’la birlikte Doğu Karadeniz çok önemli bir marjinal bölgedir Türkiye için. Tüm kirli güçler burayı kullanmak, sahip olmak ve buranın derelerini bulandırmak ister ki Türkiye bulansın. Kurtuluş Harbi sırasında da Doğu Karadeniz’in nelerle temizlendiği, neler çektiği Türkiye tarihinin en karmaşık sahifeleridir.

***

Tüm devlet ricaline ithaf ederek diyorum ki; bu ve buna benzer olayları derinlemesine ve atlamadan, kandırmacalara kanmadan analiz edip, olayın esas sebebini tespit edip sonra sebeplerden müsebbipleri bulmayı deneyelim.

Gazetemiz "Sesimiz Trabzon"u lanse ederken tüm Trabzonlulara atılmak istenen bu kire karşı uyanık ve tedbirli olmalarını da tavsiye ederim.


Türkiye’de hiçbir il Trabzon’dan önemli değildir. Zira "Bize her yer Trabzon"dur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap