SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yeni anayasa şart

Yeni anayasa şart

20 Ekim 2016 Perşembe - 16:55




AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, “Yeni anayasayı ve başkanlık sistemi ülkemiz için şarttır. Bunu da 15 Temmuz’da vatanına ve bayrağına sahi





AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı’nın, “Başkanlık sistemi teklifi TBMM’ye üç aylık geçici maddeyle sunulabilir. Bugüne kadarki uygulamalarda olduğu gibi Ocak ayında Meclis’ten geçerse, Cumhurbaşkanı’nın onaylama süreci var. Diğer çalışmalara da baktığımızda Nisan ayında referandum yapılabilir” şeklindeki açıklamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Göksel, “Bu sistem elbette ki diğer başkanlık sistemlerinden örnekler alınarak milletin huzuruna sunulacak. Ancak Türkiye ve Türk milletine özgü bir sistem üzerinde çalışılıyor” diye konuştu.

“Milletin onayına gidilecek”

“Yeni anayasa ve başkanlık sistemi, ülkedeki kalkınma hamlesini daha da hızlandıracaktır. Bu da ülkemizin daha hızlı büyüyeceği anlamına gelmektedir” diyen Göksel şöyle konuştu: “AK Parti hükümetleri olarak Kurucu Genel Başkanımız ve o dönem Başbakanımız olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2007 yılında başkanlık sistemi ile ilgili çalışmalar yapıldı. Ancak diğer partilerle anlaşma sağlanamadı. Parlamenter sistem artık Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Karar alma noktasında önümüze sürekli engeller çıkıyor. Başkanlık sisteminin de en önemli özelliği karar alma mekanizmasının hızlı bir şekilde işletilmesidir. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi teklifi, ilgili makamlarca hazırlanıp TBMM’ye sunulacak. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın da ifade ettiği gibi, TBMM’den 330 oy da çıksa 367’oy da çıksa, her halükarda milletimizin onayına gidilecek. Bu ülkenin ve parlamentonun sahibi millettir. Ayrıca Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de yeni anayasa, başkanlık sistemi ve bu tekliflerin millete sunulması yönündeki tavrı; 15 Temmuz’daki FETÖ’nün hain darbe girişimine karşı gösterilen birlik ve beraberliğin en önemli göstergelerinden biridir. Biz yeni anayasayı ve başkanlık sistemini yalnızca ülkemizin yeni bir sisteme geçmesi için değil, ülkemizin daha da gelişmesi ve büyümesi için istiyoruz. İnanıyoruz ki yeni anayasa için yapılacak referandum sonucunda, milletimizin özgür iradesi Türkiye’nin büyümesine ve hızla gelişmesine katkı sağlayacak oyu kullanacaktır.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap