SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yeni Anayasa için açık çek veriyoruz

Yeni Anayasa için açık çek veriyoruz

19 Ocak 2016 Salı - 14:12




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemle alakalı önemli açıklamalarda bulundu.





CHP lideri Kemal Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında partililere seslendi 400'ün üzerinde delegenin Parti Meclisi'ne girmek için yarıştığını bunun CHP için büyük bir sevinç kaynağı olduğunu anlattı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Bölgeden fotoğraflara bakın Suriye'den, Beyrut'tan ne farkı var. Bunu sorgulamayacaksak neyi sorgulayacağız?

Terör örgütleri kendi bölgelerinde mahkemeler kurarken bunlar seyrediyordu. Şimdi kalkmışlar, aslan kesiliyorlar. Önce bunun hesabını vereceksiniz.

Türkiye'de kimsenin yüzü gülmüyor. Herkeste şu anda güvenlik kaygısı var. Çocuğu işsiz bunu düşünmüyor artık. Yazık günah değil mi?


Hrant Dink'in gerçek faillerinin ortaya çıkmasını istiyoruz. Bu güçler ortaya çıkarılmadıkça siz bu tip olayları engelleyemezsiniz. Faili meçhul kara bir lekedir. Sayın Nedim Şener, bu konuda kitap yazdı. Sen nasıl bu belgeleri yazarsın diye Silivri'ye gitti. 9 yıl geçmiş. AKP hükümetinde faili meçhullerin sayısı 208. Diyorlar ya 'Bizde faili meçhul yok'. En belirgini de Hablemitoğlu. Faili ortada yok. Tahir Elçi... Kızı ümidini kesmiş. Türkan Elçi, 'Nasıl vurulduğunu öğrenmek istiyoruz' diyor.

"LİSTE DELİNDİ, DELİNMEDİ... BİZDE DEMOKRASİ VAR"

Haftasonu güzel bir kongre yaptık. Bize yönelik pek çok eleştiriye saygımız var. Liste delindi, delinmedi... Hiçbirinden en ufak bir alınganlık duymuyoruz. Çünkü biz demokrasiyi savunuyoruz. Evine demokrasiyi getiremeyen ülkeye de getiremez. 462 arkadışımız çalıştı, yarıştı. Sonuçta şu gerçeği herkes kabul etmeli, biz bu ülkeye birinci sınıf demokrasi sözünü verdiysek evimizde demokrasi olduğu için bu sözü veriyoruz. Bizde asmak kesmek yok. Bizde lider sultası yok.

"YENİ ANAYASA İÇİN AÇIK ÇEK VERİYORUZ"

Kurultayda söyledim, özgürlükçü demokrasiyi getireceğiz. Birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz. Parlamenter sistem Osmanlı'dan bu yana var. İyi çalışıyor mu, hayır çalışmıyor. Ama neden iyi çalışmadığını açıkladım. Darbe yasaları nedeniyle iyi çalışmıyor. darbe yasalarını değiştirelim. Aynı çağrıyı Davutoğlu'na tekrar yapıyorum. Parlamenter sistemin gerçek anlamda çalışmasını istiyorsanız darbe hukukundan Türkiye'yi arındıralım. Açık çek veriyoruz. Demokrasiyi savunuyorsan gel kardeşim, beraber yapalım.


"ERDOĞAN'A YÖNELİK SÖZLERİMİ TEKRAR EDİYORUM"

Benim Cumhurbaşkanı'na yönelik sözlerim oldu. Şimdi o sözleri tekrar edeceğim: 'Senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Oturacaksın bunun hesabını vereceksin. Ya adam gibi tarafsızlığını korursun, saygı görürsün. Tarafsızlığını korumazsan sana her gün namus ve şeref kavramını hatırlatacağım. Sen bu yemini neden ettin? Sende namus ve şeref ne anlama geliyor?' Bu kadar açık. Bunu açıkladım, koro halinde başladılar. yaygın bir saldırı başladı. Bu arada tabii cumhuriyet savcılığı da soruşturma açmış. Önce o savcıya seslenmek isterim. Saray'ın kapıkulluğunu yapan adama cumhuriyet savcısı denmez. Sanıyor ki, davayı açtılar diye duracağız. Sen kim, dava kim? 'Biz bu yola çıktıysak ölümüne demokasiyi savunacağız' dedik.

"ERDOĞAN'IN YEMİN EDERKENKİ GÖRÜNTÜLERİNİ GÖNDERECEĞİM"

Sanıyorlar ki kendilerinden korkacağız. Savcı da olsa, başbakan da olsa Allah'tan başka kimseden korkmayız. Aslında kendisine diktatör dediğim için değil, diktatör bozuntusu dediğim için bozuluyor. Diktatör de olamıyor. Daha önce diktatör de dedim. Ne zaman ki diktatör bozuntusu dedim o zaman bozuluyor. Mahkemeye Meclis'te ettiği yemini göndereceğim. Ölümüne kadar arkasında durduğumu iki kavram varsa namus ve şereftir. Hakime göndereceğim, o yemini ben yapmadım. O yaptı. Ben kendisine yeminine sadık kalması gerektiğini hatırlatıyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap