SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yemin etti tarihe geçti

Yemin etti tarihe geçti

26 Haziran 2015 Cuma - 00:46




Meclis'te ilk defa başörtülü vekillerin yemin ettiği törende AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu da yemin ederek TBMM tarihine geçti.





Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarihinde bir ilk yaşandı. Meclis'in 25. dönem milletvekillerinin yemin töreninde başörtülü vekiller de yemin etti. AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Ayşe Sula Köseoğlu da yemin eden milletvekilleri arasında yer alarak tarihe geçti. Köseoğlu, "Türkiye’de normalleşme AK Parti ile başladı" dedi. AK Parti’den Trabzon milletvekili seçildikten sonra önceki gece de 00.30 sularında TBMM kürsüsünde yemin ederek resmen görevine başlayan Köseoğlu, başörtülü seçilip yemin eden ilk milletvekilleri arasında yer alarak meclis tarihine geçti. Yemin metnini okurken çok duygulandığını ve gururlandığını belirten Köseoğlu, "AK Parti ile normalleşme sürecine giren Türkiye’de dünkü yemin töreninin anlamlı ve farklı bir yeri vardı. Bu yemin töreniyle başörtülü olan ve olmayan kadınların yanı sıra kadın-erkek birçok farklı kesimden Türkiye’nin mozaiğini yansıtacak şekilde seçilmiş milletvekilleri ile beraber yemin etmiş olmam şahsım ve ülkem adına ümit verici oldu. Yemin etmeden önce oldukça heyecanlıydım. Kürsüye çıktığımda yemin metnini okurken çok duygulandım ve gururlandım. Büyük heyecan, huzur ve mutluluk yaşadım" diye konuştu. Başörtülü olduğu için 20 yıl duruşmalara giremediğini hatırlatan Köseoğlu, "Meclis’te her kesimden insanın özellikle kadınların temsil ediliyor olması meclisimiz için büyük bir zenginlik olacak. Farklı partilerden başörtülü kadınların da seçilmiş olması da güzel bir göstergedir. Ümidimiz en kısa zamanda Türkiye için kadınların başörtüsünün bir engelleyici bir unsur olmaktan çıkmasıdır" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap