SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yavru vatana vanalar kapatıldı mı?

Yavru vatana vanalar kapatıldı mı?

20 Kasım 2015 Cuma - 13:07




Orman ve Su İşleri Bakanlığı, KKTC Su Temin Projesi’nde vanaların kapatılarak Türkiye’den KKTC’ye su iletiminin durdurulduğu iddialarının gerçeği yans





Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan açıklama. Bakanlık, KKTC Su Temin Projesi’nde vanaların kapatılarak Türkiye’den KKTC’ye su iletiminin durdurulduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını, bu işlemin rutin olarak yapılan ve test işlemleri tamamlanana kadar da zaman zaman yapılacak bir işlem olduğunu açıkladı.

Konuya ilişkin bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında işletme hususundaki anlaşmazlık sebebiyle vanaların kapatılarak Türkiye’den KKTC’ye su iletiminin durdurulduğu iddialarının yer aldığı belirtilerek,

“Dünyada ilk ve tek olma özelliği taşıyan Askıda Borulu Deniz Geçiş Sistemi'ni de bünyesinde barındıran KKTC Su Temin Projesi, 17 Kasım 2015 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete alınmıştır. Şu an itibariyle planlandığı gibi yıllık 75 milyon metreküp suyun KKTC’de inşa edilen Geçitköy Barajı’na aktarılabilmesi yönünde hiçbir engel bulunmamaktadır. Barajda ya da sistemin genelinde herhangi bir teknik sıkıntı söz konusu değildir. Ancak inşaatı tamamlanarak su tutulmaya başlanan her barajın işletmeye giriş aşamasında bir takım testler yapılması gerekmektedir. Baraj gövdesinin güvenliğini temin etmek maksadıyla yapılması gereken gövde ve su sızıntısı testleri sebebiyle Geçitköy Barajı’na suyun bir anda verilerek tam doluluğa ulaşılması teknik açıdan mümkün değildir. Bu açıdan su peyderpey yükseltilmektedir. Suyun yavaş yavaş yükseltilmesi yapılan testlerin gereğidir, testler sürerken de Türkiye’den KKTC’ye su iletilebilmektedir" denildi.

Bakanlık, projenin işletme hususundaki anlaşmazlık sebebiyle vanaların kapatıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirerek, bu işlemin rutin olarak yapılan ve bütün test işlemleri tamamlanana kadar da zaman zaman yapılacak bir işlem olduğunu kaydetti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap