SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yavru vatan sandık başında

Yavru vatan sandık başında

19 Nisan 2015 Pazar - 09:41




Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde halk sandık başına gidiyor. Uluslararası toplumda sadece Türkiye'nin tanıdığı ülke, dördüncü cumhurbaşkanını seçecek





Yavru vatan Kıbrıs, bugün dördüncü Cumhurbaşkanını seçmek üzere sandığa gidiyor… 1983'te kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 2005'e kadar cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'tı. 2005 yılındaki seçimlerde aday olmayınca, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'yle barış ve federasyon devleti yanlısı olan Mehmet Ali Talat seçimi kazanarak cumhurbaşkanı oldu. 2010'da ise seçimi Derviş Eroğlu kazandı. Ülkenin üçüncü cumhurbaşkanı Eroğlu, 2015 seçimlerinde yeniden aday… Eroğlu'nun anket sonuçlarına göre en yakın rakibi Meclis Başkanı Sibel Siber ve eski Lefkoşa Belediye Başkanı Mustafa Akıncı. Kıbrıs Türk tarafı baş müzakerecisiyken aday olmak için istifa eden Kudret Özersay, Arif Salih Kırdağ, Mustafa Ulaş ve Mustafa Onurer de diğer adaylar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap