SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun tavrını yorumladı: Neden davet bekliyor?

Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun tavrını yorumladı: Neden davet bekliyor?

22 Şubat 2022 Salı - 15:47




Korkusuz Gazetesi Barış Yarkadaş bugünkü köşesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''5 parti de destek verirse aday olurum'' sözlerini değerlendirdi.





Gazeteci Barış Yarkadaş, ''Kılıçdaroğlu neden davet bekliyor?'' başlıklı yazısında Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili konuşmalarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun 5 partinin genel başkanının destek vermesi durumunda adaylığa talip olmasına da değinen Yarkadaş:

''Zira; diğer partilerin genel başkanlarının, adaylık konusunda Kılıçdaroğlu’na yönelik bir eğilimin olmaması, CHP liderinin Ahlatlıbel Masası’na eli güçlü bir biçimde oturmamasından kaynaklı. Çünkü; CHP lideri, o masaya, partinin rüzgarı, enerjisi ve kitle desteğini taşıyamadı. Kılıçdaroğlu’na toplantı öncesi CHP tabanı ve kurmaylarından, güçlü bir destek mesajı gelmedi.

Bunun birçok sebebi var… Ama en önemli sebep hiç kuşkusuz ki; siyasetin artık halksız yapılıyor olması… Parti yönetimleri kendilerine verilen diplomatik görüşme yetkilerini sınırsız sanıyor ve halka hesap vermeyi önemsemiyor. Bu da doğal olarak, kitleleri siyasetten koparıyor. Siyaset, 10 – 15 kişinin profesyonel uğraşına dönüyor.

Artık partilerin ne yetkili kurulları işlevsel, ne milletvekili grupları, ne de parti örgütleri… Herkes sözde Başkanlık’ı eleştiriyor ama tüm partiler Başkanlık modeliyle yönetiliyor. Tüm kararları her partide bir kişi alıyor.'' ifadelerini kullandı.

YALNIZCA SAADET PARTİSİ...


Yarkadaş; ''Mesela; Ahlatlıbel Zirvesi sonrası, Saadet Partisi dışında, o masaya ilişkin partilerde yapılan bir değerlendirme toplantısı gördünüz mü? Bu eleştirimi, önceki gün TV 100’de de dile getirdim.

Örneğin, CHP Parti Meclisi olağanüstü toplanıp Ahlatlıbel Değerlendirmesi yaptı mı?

CHP’nin 140’a yakın milletvekiline sürece dair bilgi verildi mi?

İYİ Parti Başkanlar Kurulu, süreci masaya yatırdı mı?

Aynısı diğer partiler için de geçerli…


Babacan ve Davutoğlu, kurullarında son gelişmeleri ele aldı mı? Parti yetkilileri, il başkanları ve ilçe başkanlarına bilgi verildi mi?

Yapıldığını sanmıyorum… En azından ben medyada böy le bir bilgiye rastlamadım…

Peki o halde, siz bunları daha şimdiden yapmıyorsanız, ‘’Güçlü Parlamento’’yu nasıl kuracaksınız? ‘’Konuşan vekiller’’ konuşmak için yine sizden icazet mi alacak? O zaman bu sistemi neden eleştiriyorsunuz ki?'' dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap