SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yarın açılıyor! Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne olacak?

Yarın açılıyor! Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne olacak?

17 Mart 2022 Perşembe - 14:00




1915 Çanakkale Köprüsü yarın hizmete giriyor. Daha önce 15 Euro olarak açıklanan köprü geçiş ücretinin ne olacağına ilişkin sorular yeniden gündeme geldi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününde açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü tepkiler üzerine Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü olan 18 Mart’ta ertelenmişti. Yarın saat 16.00 itibarıyla hizmete açılacak köprünün geçiş ücretinin ne olacağına ilişkin sorular yeniden gündeme geldi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretleriyle alakalı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu daha önce bir açıklama yapan Karaismailoğlu 'Şu an ki mevcut gemi tarifesinde göre otomobillerden 85 lira bir ücret alınıyor. Buna göre, köprü açıldığında da geçiş ücreti 15 Euro (243 TL 58 kuruş) olacak' demişti.

Enflasyon nedeniyle artan maliyetler sonucunda geçiş ücretinin 16 euroyu (260 TL) geçtiği, üstelik bu tutara, yüzde 8 KDV eklenmesiyle 17 euroya (276 TL) dayanacağı öne sürülmüştü.

LİMAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ise köprü ücretlerine ilişkin "Şu anda söylenen rakam 15 euro… Belirlenecek rakamın işletme giderlerinin de altında olmaması lazım. Çalışıyoruz, alınan para kredi ödemesine gidiyor. Ani devalüasyon nedeniyle geçiş ücretleri pahalı geliyor." açıklaması yapmıştı.

NTV'ye köprünün geçiş ücretine ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Maksimum araç gececek şekilde ve vatandaşı yormayacak bir çalışmamız var. Vatandaşımızın hoşuna gidecek rakamı yarın Cumhurbaşkanımız açılışta söyleyecek" dedi. 


Euro/TL: 16,24 TL

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap