SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yargı paketinde idam cezası olacak mı?

Yargı paketinde idam cezası olacak mı?

17 Eylül 2019 Salı - 16:45




Yargı reformu hedeflerini hayata geçirecek yargı paketlerinin ilki için Meclis mesaisi başlıyor. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, hazırlanan yargı paketinde idam cezasına ilişkin düzenleme olmayacağını söyledi.





Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tatile girmeden yasalaşması beklenen yargı reformu paketi bir sonraki yargı yılına ertelenmişti. Özellikle MHP'nin tasarıda yer alan bazı ifadelere itirazları nedeniyle tasarının meclise gelmeden önce yeniden ele alınmasına karar verilmişti. 1 Ekim'de görüşülecek yargı reformunun ilk paketinde terörle mücadele yasasını ilgilendiren konular ele alınacak.

PAKETTE İDAM CEZASI YOK

Meclis'in yeni döneminde gündeme gelecek olan yargı paketinde idam cezasına ilikin düzenleme olmayacak.

Açıklama NTV'ye konuşan AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı'dan geldi. Bostancı şu ifadeleri kullandı:

"1 Ekim’de Meclis açıldıktan sonra ilk işimiz yargı paketi olacak. Yargı paketine ilişkin iç çalışmamızı bitirmeye çalışıyoruz, netleştirdiğimizde paketi muhalefete sunacağız. Yargı paketine ilişkin muhalefetle iyi bir çalışma yürütmek istiyoruz, ortak konsensusla paketin geçmesinden yanayız.


2 ya da 3 gün içinde kendi iç bünyemizdeki çalışmayı tamamlarız önümüzdeki hafta çalışmayı muhalefet sunmayı planlıyoruz. Yargı paketinin içinde ‘idam’ cezası yok. "

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap