SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yardımcı olmaya hazırız

Yardımcı olmaya hazırız

09 Eylül 2017 Cumartesi - 12:44




Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kazakistan'a her anlamda yardımcı olmaya hazırız” dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere gittiği  Astana’da Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından resmi törenle karşılandı. Akorda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen törende, Erdoğan’a kazak yetkililer tanıtıldı. İki ülke marşlarının okunduğu törende Erdoğan karşılama kıtasını selamladı. İki lider daha sonra baş başa görüşmeye geçildi.

ÖNCELİK VERDİĞİMİZ ÜLKE

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile yaptığı ortak basın toplantısından öne çıkan başlıklar şöyle: “Kazakistan Orta Asya'da önem ve öncelik verdiğimiz ülke. Astana'nın inşası başta olmak üzere Kazakistan'da birçok proje Türk firmaları tarafından hayata geçirilmektedir. Türkiye 15 Temmuz 2016 tarihinde çok ciddi bir badire atlattı. Fetullahçı terör örgütünün anayasal düzenimize kastettiği hain darbe girişimi milletimizin cansiperane duruşuyla engellendi” dedi.

KARARLI ŞEKİLDE SÜRÜYOR

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Çıkarları için kan dökmekten çekinmeyen bu karanlık yapıyla mücadelemiz kararlı bir şekilde sürüyor. Ülke olarak FETÖ ile mücadelemizi aynı zamanda dost ve kardeşlerimizin güvenliği için de yürütüyoruz. Kazakistan'ın dünyanın rekabet gücü en yüksek ülkeler sıralamasına gireceğine eminim. Bu kapsamda Kazakistan'a her anlamda yardımcı olmaya hazırız.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap