SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yaralı polis yardıma gelen vatandaşa…

Yaralı polis yardıma gelen vatandaşa…

12 Aralık 2016 Pazartesi - 09:22




Beşiktaş'taki 2. patlamada canı pahasına canlı bombaya müdahale eden polislerden birinin yardıma koşan vatandaşa 'buradan kaç' dediği öğrenildi.





İstanbul Beşiktaş’ta PKK'nın taşeronu TAK'ın üsetlendiği bombalı araç ve canlı bombalı iki saldırıda şehit sayısı 39’a yükseldi. Maçka Parkı’nın Bayıldım Caddesi girişindeki Çevik Kuvvet otobüslerine doğru yürüyen canlı bombayı hedefine 10 metre kala fark eden kahraman polisler, can kaybının daha fazla olmsını canları pahasına müdahele ederek önlediler.

CANLARI PAHASINA CANLI BOMAYI DURDURDULAR

22.29’da tüm Türkiye’yi yasa boğan ilk patlama, Gazhane Caddesi üzerinde ‘Beleştepe’ olarak bilinen noktada, çevik kuvvet ekiplerinin beklediği noktada meydana geldi. Yerde yaklaşık 2 metre çapında bir çukur açan şiddetli patlama İstanbul’un pek çok yerinden duyuldu. Birinci patlamanın olduğu yerde dehşet anları yaşanırken, 300 metre ileride, stadın arka tarafından Maçka Parkı’na girişte polisler, yol kenarında çevik kuvvet polislerini götürmek için bekleyen otobüslere doğru yürüyen bir kişiden şüphelendi. Şüpheli, yaklaşık 10 metre ilerisindeki otobüslere ulaşamadan, orta refüjde polisler tarafından durduruldu. İlk patlamadan birkaç dakika sonra, paniğe kapılan canlı bomba hedefine ulaşamadan kendini patlattı. Ancak canlı bombayı durduran kahraman polislerden 5’i burada şehit düştü.

YARDIMA GELEN VATANDAŞA YARALI OLDUĞU HALDE ‘KAÇ’ DEMİŞ

Saldırıdan şans eseri kurtulan Aydın Balcı “İkinci patlama sonrasında araçtan çıkıp yolun aşağısına doğru yürümeye başladım. Yerde polis cenazeleri bulunuyordu. Sonra yönümü değiştirip yukarıya doğru ilerledim. O sırada silah sesleri duymaya başladım. Yerde yaralı bir polis vardı. Diğer polisler yukarı doğru ateş ediyordu. Yaralı polise yardımcı olmak istedim. O an orada bulunmamın tehlikeli olabileceğini düşünen yaralı polis, Maçka Parkı’nı göstererek, “Buradan kaç” dedi. Diğer polisler yaralı polise müdahale edince olay yerinden uzaklaştım” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap