SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yakalama kararı!

Yakalama kararı!

01 Şubat 2017 Çarşamba - 11:11




HDP'li milletvekilleri Dilek Öcalan ve İbrahim Ayhan hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Dilek Öcalan bu karar için Moskova'dan dönüş yapmıştı.





HDP'li vekiller hakkında son dönemde artan gözaltılara yenileri ekleniyor.

HDP Urfa Milletvekilleri Dilek Öcalan ve İbrahim Ayhan hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılanan ve adresinde bulunamayan HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan hakkında "yakalama" kararı çıkardı.

1 ŞUBAT'TA TUTUKLANABİLİRİM

HDP Milletvekili Dilek Öcalan Moskova'da yaptığı açıklamada Türkiye'ye döneceğini açıklamış ve "Beni mahkemeye çağırdılar. 1 Şubat'ta tutuklanabilirim. Buna rağmen Türkiye'ye dönmeye ve duruşmaya katılmaya karar verdim" demişti.

TERÖR PROPAGANDASI


PKK'lı terörist Mehmet Yılmaz'ın 23 Şubat 2016'da Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki cenazesine katılan Dilek Öcalan hakkında, konvoydaki davranışlarının "terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek nitelikte olduğu" gerekçesiyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap