SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yağmur ilaç gibi geldi

Yağmur ilaç gibi geldi

28 Haziran 2012 Perşembe - 11:10




Ordu’da haftalardır yaşanan kuraklık fındık üreticilerini endişelendirirken, dün akşam saatlerinden başlayan yağmur üreticilerin yüzünü güldürdü.





Uzun zamandır yağmur bekleyen fındık üreticileri, dün akşam yağmurla tanıştı. Ordu’da 12 saatlik periyotta bir metrekareye 30 kilogram yağmur düşerken, fındık bahçeleri ve tarlalar yağmur suyundan nasibini aldı. Yağan bu yağmurla üreticiler bir nebze olsun rahatlarken Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, yağan yağmurun fındık için çok önemli olduğunu söyledi. Avcı, “Bu haftalarda yaşanan kuraklık sonrasında fındığın yağmura çok fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde yağmur yağması fındık için iyi olmuştur” dedi. Necat Avcı şöyle devam etti: “Bugünlerde yağan yağmur fındığa için ilaç gibi gelmiştir. Son günlerde yaşanan uzun süreli kuraklığa önemli ölçüde faydası olmuştur. Bu yağmur ile fındığın içini rahat dolduracağını düşünüyorum. Bu yağmur uzun süre fındık bahçelerini rahatlatır. Fındık yağmuru seven bir üründür. Bu yağmur ile üreticimizin de yüzü gülmüştür.” Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz de fındığın yağmura ihtiyacı olduğunu, eğer yağmur yağmazsa fındığın yanabileceğini ve içini dolduramayacağını açıklamıştı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap