SON DAKİKA



Haber > Gündem > Virüsü izole eden profesör genetik şifreyi de çözdü

Virüsü izole eden profesör genetik şifreyi de çözdü

14 Nisan 2020 Salı - 16:12




Kayseri Erciyes Üniversitesinde Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve ekibinin korona virüsün gen haritasını çözdüğü duyuruldu.





Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, korona virüs üzerine çalışmalara devam eden daha önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da dikkat çektiği Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve ekibinin virüsün gen haritasını çözdüğünün açıkladı.

Özdarendeli, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı(KENE)'na karşıda ilk ilacı geliştiren isim olmuştu.

Gen haritasının virüse karşı aşı geliştirilmesinde önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

Çalış, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Üniversitemiz Aşı Araştırma Merkezi ERAGEM’de Covid-19 Hastalığı virüsünün tüm gen haritası çıkarıldı. Aşı geliştirme çalışmaları için kritik öneme sahip olan bu aşamayı da başarılı bir şekilde tamamlayan Prof.Dr.Aykut ÖZDARENDELİ ve ekibimizi tebrik ediyorum. Bütün dünyayı etkileyen bu pandemide ülkemizde dolaşımda olan virüsün izole edilmesi ve gen haritasının çıkarılması aşı geliştirme çalışmaları ve ileri araştırmaların yapılabilmesi için oldukça önemlidir. Rektörlük olarak bugüne kadar olduğu gibi bunda sonra da araştırmacılarımıza her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz."


Kaynak Yeniçağ: Virüsü izole eden profesör genetik şifreyi de çözdü

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap