SON DAKİKA



Haber > Gündem > Vicdansızlık! Şoför, engelli çocuk ve annesini halk otobüsüne almadı

Vicdansızlık! Şoför, engelli çocuk ve annesini halk otobüsüne almadı

12 Kasım 2021 Cuma - 18:06




Bursa’da otobüs şoförü, engelli rampasını açmayıp engelli çocuğu ve annesini almadı.





DHA’nın bilgilerine göre, olay dün öğle saatlerinde İznik’te meydana geldi. Serebral Palsi (beyin felci) hastası engelli çocuğunu haftanın 4 günü Bursa’da özel bir rehabilitasyon merkezine getirdiği öğrenilen Burçin Asa Muslu, engelli bebek arabasında bulunan 7 yaşındaki oğluyla, B/29 Nolu özel halk otobüsüne binmek istedi.

Otobüs şoförü, anneye bebek arabasını kapatmasını söyleyerek, engelli rampasını açmadı. Bunun üzerine otobüste ve durakta bulunan diğer yolcular sürücüye tepki gösterdi. O anlar bir vatandaş tarafından görüntülendi.

DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Görüntülerin sosyal medyada tepki çekmesi üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Cep telefonu görüntüleri ile araç içi kamera görüntülerini inceleyen BURULAŞ, engelli rampasını açmayıp, yolcu ve engelli çocuğunu araca almayan şoför hakkında tutanak tutup, disiplin kuruluna sevk etti.

BURULAŞ tarafından yapılan yazılı açıklamada, hem Büyükşehir Belediyesi’nin hem de BURULAŞ’ın özellikle engelli vatandaşların sorunsuz ulaşımı noktasında büyük hassasiyet gösterdiği ve tüm şoförlere kesin talimatlar verildiği belirtilirken, mağduriyete yol açan tüm sürücüler hakkında gerekli idari ve hukuki yaptırımların uygulanacağı belirtildi.


Açıklamada, engelli çocuk ve annesinin bir sonraki araca sorunsuz bir şekilde binip, gideceği yere kadar ulaştırıldığının araç içi kameralarınca tespit edildiği de kaydedildi.

SÜRÜCÜDEN ŞİKAYETÇİ OLMAYACAK

Bursa'da, 7 yaşındaki engelli oğluyla birlikte binmek istediği özel halk otobüsüne alınmayan Burçin Asa Muslu, yaşadıklarını anlatı. Özel halk otobüsü şoföründen şikayetçi olmayacağını söyleyen anne Muslu, "Olay karşısında çok üzgünüm ancak şoförden şikayetçi olmayı düşünmüyorum. Onun da çocukları vardır. Ailesinin mağdur olmasını istemiyorum. O bizi otobüse almadı ancak arkasından gelen başka otobüsün sürücüsü, gideceğimiz güzergaha bıraktı. Tek isteğim, benim gibi özel çocukları olan ailelerin bu sıkıntıları bir daha yaşamaması" ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap