SON DAKİKA



Haber > Gündem > Vergide indirim beklemeyin!

Vergide indirim beklemeyin!

01 Kasım 2013 Cuma - 17:10




Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Vergi indirimi bekliyorsanız, beklemeyin. İndirmeyeceğiz, Açık ve net olarak altını çiziyorum.” dedi.





Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 5. İzmirİktisat Kongresi’nde, ‘Küresel Kriz Sonrası Ekonomisinde Yeni Eğilimler ve Beklentiler’ başlığı altında düzenlenen panele katıldı. Panel sonrası izleyicilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, temel hedefin cari açığın azaltılması olduğunu belirterek, bazı sektörlerdeki ürünlerden alınan vergi rakamlarında indirime gidilemeyeceğini söyledi. Vergilerin 3-5 ürün dışında yüksek olmadığını dile getiren Şimşek, “Otomotiv, iletişim sigara içki ve akaryakıt. Bunlar da zaten birleşik olarak yapılıyor. Açık söyleyeyim geçen yıl 60 milyar doları biz enerji ithalatına ödedik. Vergi indirimi bekliyorsanız, beklemeyin. İndirmeyeceğiz. Açık ve net olarak altını çiziyorum. Çünkü bizim daha yüksek bir enerji ithalatına imkanımız yok. Cari açık boyutu şu anda en kritik boyuttur. Nitekim orta vadeli programa bütçeye bakarsanız en öncelikli temel hedef cari açığın azaltılmasıdır.” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap