SON DAKİKA



Haber > Gündem > Veliler dikkat: Üniversite fiyatlarına zam geliyor!

Veliler dikkat: Üniversite fiyatlarına zam geliyor!

23 Haziran 2023 Cuma - 15:50




Artan fiyatlar öğrencileri doğrudan etkiledi. Vakıf üniversitelerinin kayıt ücretleri hem velileri hem de öğrencileri şaşırttı





Öğrenciler ve velileri, üniversite sınavının ardından şimdi gözlerini vakıf üniversitelerinin açıklayacağı yıllık ücretlere çevirdi. Devlet üniversitelerine yerleşme imkanı olmayan öğrenciler, vakıf üniversitelerini tercih edecek olsa da asgari ücret zammının üniversite ücretlerine yansımaması nedeniyle bütçelerine uygun olan üniversiteleri seçmek zorunda kalıyor. Vakıf üniversiteleri, adaylara "İlk tercihte bizi seçin" diyerek, "Tercih Bursu" adı altında kayıt sözü almaya başladı.

BURS TEKLİFİ SUNULUYOR

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre tercih yapacak öğrencilerle vakıf üniversiteleri arasında anlaşmalar yapıldığı ortaya çıktı. İlk beş tercihine vakıf üniversitesi çıkan öğrencilere yüzde 50 bursun yanı sıra yüzde 25 daha burs verilmeye başlandı.

Örneğin, tıp okumak isteyen bir öğrenci için üniversite ücretleri 2022 yılında 153 bin 310 TL iken, bu yıl yüzde 89.4 oranında zam yapılarak 290 bin 480 TL'ye çıkarıldı. Lisans bölümlerinin ücretleri ise bölümlere göre 80 bin TL'den başlıyor.

GEÇ KAYIT DURUMUNDA İNDİRİM YAPILMIYOR


Eylül ayına kadar kayıt yenileme işlemlerini erteleyen öğrencilere vakıf üniversiteleri tarafından indirim uygulanmayacağı duyuruldu.

Ücretleri gören veliler, yükselen yaşam maliyeti karşısında kaygılanırken, asgari ücrete yapılan zammın eridiğini gören öğrenciler ise üniversite ücretlerini nasıl karşılayacakları konusunda endişeler yaşıyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap