SON DAKİKA



Haber > Gündem > Vedat Bilgin, asgari ücret zammı için aralık ayını işaret etti

Vedat Bilgin, asgari ücret zammı için aralık ayını işaret etti

21 Eylül 2022 Çarşamba - 15:11




Vedat Bilgin, asgari ücret ile ilgili olarak, geçtiğimiz dönem asgari ücrete tarihin en yüksek oranında zam yapıldığını, aralık ayında da yapılacağını bildirdi.





2023 yılı asgari ücreti aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılacak toplantılar sonrasında belirlenecek.

Bu aşamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili açıklama yaparak "Geçtiğimiz dönem asgari ücrete tarihin en yüksek oranında zam yaptık. Temmuzda da yaptık. Aralık geliyor, aralıkta da yapacağız." dedi.

"Emekçilerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz"

Bakan Bilgin 2023 asgari ücret zammına ilişkin olarak daha önce "Önümüzdeki aralıkta da emekçilerimizi sevindirecek haberler vereceğiz. Onları enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz. Bu bizim sözümüzdür." ifadelerini kullanmıştı.

Asgari ücret şu anda 5 bin 500 lira

2022 Temmuz ayında yüzde 30 ara zam alan asgari ücret 5 bin 500 liraya çıkartılmıştı.

Beklentiler dillendirilmeye başladı

Asgari ücrete yüzde 10 ila 20 arasında zam gelmesi durumunda yeni asgari ücretin 7 bin lira seviyelerine ulaşması bekleniyor.


Enflasyon oranının Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) beklentisi doğrultusunda gelmesi durumunda 2023 yılı asgari ücretin 7 bin 500 lira civarında olması bekleniyor.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap