SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ve Almanya harekete geçiyor

Ve Almanya harekete geçiyor

30 Ekim 2019 Çarşamba - 19:51




Almanya'da içişleri, adalet ve aile bakanlıkları tarafından aşırı sağ ve nefret suçlarına karşı mücadelenin daha da artırılması amacıyla hazırlanan önlemler paketi bakanlar kurulunda kabul edildi.





Almanya Basın ve Enformasyon Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre,  bakanlar kurulu tarafından kabul edilen önlemler paketinde, internet üzerinden  işlenen suçlarla mücadele konusunda Federal Kriminal Dairesi’nde (BKA) bir  merkezin kurulacağı belirtildi.
Açıklamada, internet ortamındaki nefret söylemleri ve ölüm tehditleri  gibi suç sayılabilecek paylaşımların internet şirketleri tarafından bu merkeze  bildirilmesinin zorunlu hale getirileceği  aktarıldı.
 
Ateşli silahlara ilişkin yasal düzenlemenin de sıkılaştırılacağı ifade  edilen açıklamada, Anayasayı Koruma Teşkilatı’nda (iç istihbarat servisi) aşırı  sağla mücadelenin daha da yoğunlaştırılacağı, eyaletler ile federal düzeydeki  güvenlik birimlerinin bilgi paylaşımının artırılacağı kaydedildi.
 



Aşırı sağ, Yahudi düşmanlığı ve ırkçılıkla mücadele kapsamında sivil  toplum örgütleri tarafından yapılan programlara desteğin artırılacağı belirtilen  açıklamada, güvenlik birimlerdeki personelin artırılmasının da planlandığı ifade  edildi.
 
Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Adalet Bakanı Christine  Lambrecht ve Aile Bakanı Franziska Giffey ile Federal Basın Merkezi’nde  düzenlediği basın toplantısında, aşırı sağ tehlikesine işaret ederek, “Almanya’da  aşırı sağ ve aşırı sağ teröründen  kaynaklanan tehdit büyüktür." dedi.
 
Bu tehdidin büyük bir sorun olduğunu ve bundan sonuçlar çıkarılması  gerektiğini belirten Seehofer, bu önlemler paketinin hızlı bir şekilde   hazırlanmasından dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi.



 
Halle kentinde 3 hafta önce bir sinagoga yönelik saldırıya da işaret  eden Seehofer, Almanya’daki sinagogların korunması için tedbirlerin alındığını  belirterek, kiliselerin ve camilerin de korunması ve güvenliğin sağlanması  gerektiğini kaydetti.
 
Adalet Bakanı Lambrecht de internet üzerinden yapılan nefret ve  kışkırtıcı paylaşımlara izin verilmemesi gerektiğini belirterek, "İnternet yasal  boşluğun olduğu bir yer değildir." ifadesini kullandı.
 



Düşünce özgürlüğünün dijital alanda da sınırları olduğunu vurgulayan  Lambrecht, sosyal medyadaki nefret ve kışkırtıcı paylaşımların BKA’da kurulacak  merkeze bildirilmesiyle  bu suçları işleyenlere karşı soruşturma  başlatılabileceğini kaydetti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap