SON DAKİKA



Haber > Gündem > Vatandaşların büyük tepkisini çekmişti: Ek MTV ödenmezse ne olacak?

Vatandaşların büyük tepkisini çekmişti: Ek MTV ödenmezse ne olacak?

31 Temmuz 2023 Pazartesi - 16:51




Depremin açtığı yaraları kapatmak için bir kereye mahsus alınacak ek motorlu taşıtlar vergisine ilişkin detaylar netleşti.





6 Şubat Depreminden sonra oluşan hasarı onarmak için bir defaya mahsus olmak üzere Ek MTV alınacaktır. Ek MTV ödemeleri iki taksitte ödenebilir: ilk taksit ağustos ayı sonuna kadar, ikinci taksit ise kasım ayı sonuna kadar.

Ek MTV, genel bütçe geliri olarak kaydedilecektir. Ek MTV'ye tabi araçlar, sicil kayıtlı araçlar ile 31 Aralık 2023'e kadar kayıt ve tescil edilecek olan tüm taşıtlardır. Ek MTV tutarı, araç sahiplerinin 2023 yılında ödeyecekleri vergi kadar olacaktır.

Ek MTV ödemeyenler, araçlarını satamayacak, trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacaklardır. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler ise ek MTV'den muaf olacaktır.

Ek MTV, 6 Şubat Depreminden sonra oluşan hasarı onarmak ve depremden etkilenenleri desteklemek için kullanılacaktır. Ek MTV'yi ödemek, Türkiye'nin toparlanmasına yardımcı olmanın bir yoludur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap