SON DAKİKA



Haber > Gündem > Vatandaşlar zamları protesto ediyor... "Artık dayanacak gücümüz kalmadı"

Vatandaşlar zamları protesto ediyor... "Artık dayanacak gücümüz kalmadı"

19 Şubat 2022 Cumartesi - 20:01




Elektrik, doğalgaz ve gıda fiyatlarındaki artış protesto edilmeye devam ediyor. Birleşik Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Enflasyon karşısında artık dayanacak gücümüz kalmadı" diye belirtti.





Trabzon’da bugün Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, son günlerde artan gıda ve enerji fiyatlarını protesto etmek için bir araya geldi. Trabzon Postanesi önünde toplanan grup, yürüyüş yapmak istedi. Trabzon Meydanı’na sloganlar eşliğinde yürüyüş yapmak isteyen gruba polis engel oldu. Polis engellemeye gerekçe olarak yürüyüş için Trabzon Valiliği’nden izin alınmamasını gösterdi.

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri ise yürüyüşten 1 hafta önce izin için Trabzon Valiliği’ne müracaat ettiklerini ve bu süreçte cevap gelmediği için yürüyüş yapmak istediklerini belirtti. Yapılan görüşmenin ardından grup, basın açıklamasını PTT önünde yaptı.

Grup adına konuşan Muhammet İkinci, şunları söyledi:

“Buradayız çünkü dertliyiz. Feryadımız var. Kendi memleketimizde insanca yaşama koşullarından mahrum bırakılıyoruz. Buradayız çünkü geçinemiyoruz, faturalarımızı ödeyemiyoruz, kış günü ısınamıyoruz, çarşıda pazarda zamlara yetişemiyoruz. Biz bu memleketin gerçek sahipleri, üretenleriyiz. Aramızda yıllarını bu ülkeye onuruyla hizmet edip asgari ücretlerle, asgari ücretin altında emekli maaşlarıyla yaşamını sürdürmeye çalışanlar var. Hâlâ bu ülkeye kamu görevlisi olarak hizmet etmeye devam edenler var. Her gün bu ülkenin, bu şehrin sokaklarını süpürenler var. Hep birlikte bu zamlarla geçinilmez, yaşanmaz diye talebimizi dile getirmek istiyoruz. ''

ISPARTA'DA DA EYLEM

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, “Yoksulluk ve Fukaralık Politikalarına Dur” sloganı ile başlatılan eylem kampanyasının ilk durağı olan Isparta’da zamları protesto etti. Protestoların 5 Mart’ta, Edirne’de devam edeceğini belirten Birleşik Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Yeni yılda verilen zam oranları ile hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında artık dayanacak gücümüz kalmadı acilen insani yaşam şartlarını sağlayabilecek düzeyde enflasyon oranına göre aylık zam istiyoruz” diye konuştu.


Balık yaptığı konuşmada, tüm yaşamsal malzemelerin ana kalemi olan elektrik ve doğal gaz zamlarının hükümetten çok düşük rakamlarla alınıp vatandaşa kat kat pahalıya satan beşli çetenin ekonominin dar boğaza girmesindeki en önemi etken olduğunu ve acilen kamulaştırma yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Eğitim-İş Isparta İl Temsilcisi Mehmet Akif Nalbant, “Biliyoruz ki ülkemiz son aylarda halkımız en temel ihtiyaçları olan elektrik, doğal gaz, su faturalarına yapılan zamlarla kasıp kavruluyor. Bizler Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı iş kolları olarak; tüm emekçilerin sesi olmak için hükümetin yoksulluk ve fukaralık politikalarına dur demek için bugün burada toplandık. Milletimizin, emekçilerimizin sesi olmak bu sesi Isparta’dan tüm ülkemize duyurmak için bu basın açıklamasını yapıyoruz” dedi.

CHP'DEN İMZA KAMPANYASI

CHP Bursa İl Gençlik Kolları, başlattığı imza ve zam duvarı kampanyasıyla, elektrik ve doğal gaz zamlarına tepki gösterdi.

CHP Bursa Gençlik Kolları Başkanı Fatih Yalçın Yazıcı, “Artık bu ülkenin ve gençlerin geleceğiyle oynamayın. Zamları geri alın. Hiç merak etmeyin, bugünler de geçecek” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap