SON DAKİKA



Haber > Gündem > Vatandaş dolardaki darbeyi de durdurdu

Vatandaş dolardaki darbeyi de durdurdu

28 Temmuz 2016 Perşembe - 15:25




15 temmuz darbe girişiminin ardından 3,0963'e çıkarak tarihi rekorunu kıran dolar/TL, son 9 günün en düşük seviyelerini görerek geriledi.





FETÖ'nün, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin piyasalarda yarattığı volatilite ile geçen hafta 3,0963'e çıkarak tarihi rekorunu kıran dolar/TL, vatandaşların sokakta olduğu gibi döviz piyasasında da "milli duruş" sergilemesiyle gerilemeye başladı.

Vatandaşların ve şirketlerin, geçen süre içerisinde, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de açıkladığı üzere 9 milyar doları aşan dövizini bozdurması, dolarda dalga boyunu sınırlarken, kurun tekrar 3,00 seviyelerine gerilemesini de sağladı.

HALKIN TL'YE GÜVENİ TAM

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben'in yaptığı açıklamada, Türk lirasına güvenen kurum ve kuruluşların döviz satışları olduğunu belirterek, halkın ve şirketlerin TL'ye güveninin tam olduğunu, kurların birkaç gün içinde makul seviyeye geleceğini düşündüklerini belirtti.

VATANDAŞIN DURUŞU HERŞEYİ DEĞİŞTİRDİ


Akben, FETÖ darbe girişiminin ardından 9 milyar doların üzerinde döviz bozdurulmasının TL'ye güveni gösterdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu fiyatların şu karışık ortamdan kaynaklandığı düşünülüyor. Bu olaylar olmadığında kurların 2,80'lere doğru gerilediğini hepimiz gördük. Ne bozulması oldu ki böyle oldu? Sonuçta bir şey olması lazım. Bu tamamen konjonktürden kaynaklanan bir karışıklık. Teknik olarak bakıldığında buraya götürecek bir durum yok. Bu tamamen olaylarla ilgili bir durum. İnşallah birkaç gün içerisinde olaylar normale kavuştuğunda, bunların daha geriye geleceğini düşünüyoruz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap