SON DAKİKA



Haber > Gündem > Üzülürüm diyen Bakan Nebati'den işverene çağrı! İşçi mağdur edilmesin

Üzülürüm diyen Bakan Nebati'den işverene çağrı! İşçi mağdur edilmesin

14 Aralık 2021 Salı - 14:23




Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, iş dünyası temsilcileriyle İstanbul’da bir araya gelmişti. Bakan Nebati'nin bu toplantıda patronlara; "Çalışanlar mağdur edilmesin" dediği ortaya çıktı.





Lütfi Elvan'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturan yeni Bakan Nureddin Nebati'nin dün asgari ücrete ve yeni ekonomi modeline ilişkin söylediği sözler gündeme oturmuştu. "2800 TL ile bir adam geçinebilir mi? Öyle şey olur mu?" diyen Bakan Nebati, Çin modelinin başarısız olması durumunda ne yapacağına yönelik soruya ise "Üzülürüm, ben eve boynu bükük dönemem." demişti.

PATRONLARA ÇAĞRI: İŞÇİ MAĞDUR EDİLMESİN

Asgari ücret ile ilgili açıklamaları gündemde sıcaklığını koruyan Bakan Nebati'nin iş dünyası temsilcileriyle İstanbul’da bir araya geldiği toplantıda patronlara, “Çalışanlar mağdur edilmesin. Sizler de maaşları bu çerçevede ayarlayın” dediği ortaya çıktı.

Hürriyet yazarı Hande Fırat, bugünkü köşe yazısında Bakan Nureddin Nebati'nin iş dünyası ile bir araya geldiği buluşmanın ayrıntılarını yazdı. Fırat'ın yazısına göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, iş dünyası ile yaptığı toplantıda asgari ücrete yapılacak zam oranında temel hedefin, mağduriyetin bir ölçüde giderilmesi olduğunu söyledi.

Bakan Nebati bu açıklamayı yaptıktan sonra da iş dünyasına açık açık, 'Çalışanlar mağdur edilmesin. Sizler de maaşları bu çerçevede ayarlayın' çağrısında bulundu. Bakan Nebati, yıl sonu yaklaşırken, çalışanların zor durumda olduğunu hatırlatarak, "asgari ücrette gösterilen ya da gösterilecek olan hassasiyetin işverenler tarafından tüm çalışanlara gösterilmesi gerektiğinin altını çizelim" dedi.


BAKAN NEBATİ'YE YEDEK PARA FORMÜLÜ

İş dünyasının toplantıda; "güven, tarafsızlık, kur oynaklığına çözümün bulunması, finansman erişimin kolaylaştırılması" gibi ortak söylemde bulunduğunu belirten Hande Fırat, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ile birebir görüşmesini de aktardı. Hande Fırat ile konuşan Nurettin Özdebir, “Yatırım için güven, istikrar gerekli. Finansman sorunları çözülmeli. Bazı ülkeler bu sorunu ‘yedek para’ formülü ile çözdü” dedikten sonra Bakan Nureddin Nebati’ye de yazılı olarak ilettiği önerisini şöyle anlattı:

“Yatırım için bir tatlandırıcı lazım. Reel sektörün devletten 168 milyar lira KDV alacağı var. Bu para atıl olarak duruyor. Bunun karşılığında maliye yedek bir para çıkarsın. Ekonomide dolaşıma sokulsun, sanayici kullansın.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap