SON DAKİKA



Haber > Gündem > Üzeri örtülen hiçbir şey yok

Üzeri örtülen hiçbir şey yok

01 Aralık 2015 Salı - 16:22




Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’ye taziye ziyaretinde bulundu. +





Bozdağ, Elçi’nin öldürülmesi ile ilgili hiçbir şeyin üzerinin örtülmediğini belirterek, soruşturmanın şeffaf bir şekilde yürütüleceğini kaydetti.Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi ile ilgili bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak amacıyla Diyarbakır’a geldi. Kentte, ilk olarak valiliği ziyaret eden Bozdağ, daha sonra Baro Başkanı Elçi’nin eşi Türkan Elçi’ye taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bozdağ, olay günü saat 14.30 sıralarında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı, başsavcı vekilleri, baro üyeleri ve avukatlar ile uzman kişilerin olay yerinde inceleme yapmaya başladığını belirterek, bu sırada kendilerine sokak aralarında önce otomatik silahlarla ateş edildiğini, ardından da roket atıldığını anımsattı. Ekibin güvenliğinden sorumlu bir polis aracının da uzaktan kumanda ile patlatıldığını ve 4 polisin yaralandığını vurgulayan Bozdağ, “Bunun üzerine hem avukatlar hem savcılar hem de orada bulunan uzmanlar bir tutanak tutmak suretiyle olay yeri incelemesinin imkansızlığını görerek, ayrılmışlardır. Soruşturma kapsamında bütün delillerin tespiti işaretlenmesi yapılmıştır. 83 delilden 43’ü alınış bunlar içerisindeki numuneler soruşturma yürüten savcılar tarafından tespit edilerek incelenmek üzere uzmanlara verilecektir. Olay yerini krokisi çizilmiş, fotoğrafları çekilmiş ve görüntü kayıtları ile diğer bütün çalışmalar yürütülmüş. Polislerin, avukatların, baro personellerin ve görgü tanığı olarak olay yerinde bulunduğu değerlendirilen kişilerin ifadeleri alınmış” dedi.

Konuyla ilgili gizlenen, üzeri örtülen ve saklanan herhangi bir şeyin söz konusu olmadığına dikkat çeken Bozdağ, şunları kaydetti:“Soruşturma gayet açık, net ve şeffaf bir şekilde yürütülecektir. Herhangi bir gizlilik kararı alınmamıştır. Olay yerini incelemesini yapmak üzere gelen savcılarımız, uzman personel ve baro temsilcilerinin bulunduğu heyete saldıran PKK terör örgütü olay yerinin sağlıklı bir şekilde incelenmesini engellemiştir. Olayın aydınlatılmasından kimsenin korkmaması lazım. Olayın aydınlatılması, gerçeğin ortaya çıkmasını istiyorsak kimsenin bu tür yollara girmemesi lazım.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap