SON DAKİKA



Haber > Gündem > Uruguay'dan İzmir'e geldiler!

Uruguay'dan İzmir'e geldiler!

21 Temmuz 2016 Perşembe - 10:07




İzmir'e Güney Amerika'da bulunan Uruguay'da, özel fanların bulunduğu canlı hayvan taşıma tırları ile 150 damızlık inek getirildi.





Türkiye'nin en fazla canlı hayvan aldığı ülke olan Uruguay'dan İzmir'e damızlık inekler geldi. İzmir Limanı'na inen inekler, havalandırması bulunan TIR'larda bekletildi.

Havalandırma nedeniyle kötü koku olmaması dikkat çekti. Veteriner kontrolünden geçirilen 150 inek, gümrük işlemlerinin ardından millileşti. İneklerin İzmir'deki özel bir çiftliğin siparişi üzerine kente getirildiği belirtildi.

Hayvancılık teşvikleri İzmir'de besiciliğe ilgiyi artırdı. İzmir'de 5 ve üstü büyükbaş hayvana sahip olanların üye olduğu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin 10 bin üyesi bulunuyor. İzmir'de 5 büyükbaşın altında hayvanı olanların sayısı ise 30 bin.

40 bin ailenin hayvan beslediği kentte, kırmızı et ithalatının önünün açılmasıyla bu sayının daha da artması bekleniyor.  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap