SON DAKİKA



Haber > Gündem > Unutursan, ölürsün!

Unutursan, ölürsün!

05 Haziran 2015 Cuma - 10:12








Değerli okurlarım, üzerinde yaşadığımız toprakların nimetlerindendir, dört mevsimi aynı anda yaşamak. Zaman zaman ülkemizin bir ucunda kışa, bir ucunda bahara tanıklık etmek mümkündür. Bu durum, Anadolu’yu yurt edinmiş bizler için bereketin işareti, ekmeğin, helal rızkın habercisidir. (Her ne kadar böylesi zengin bir nimetten faydalanabileceğimiz politikaları geliştirememiş olsak bile) Bu yüzdendir düşmanımızın çok olması ve bu yüzdendir kendi hakları olduğunu iddia ederek Anadolu’ya göz dikenlerin, yüzyıllardır uygulamaya çalıştıkları haçlı projeleri. Bu tespit, bazılarına fazla şüpheci gelse de siyasi bütün gelişmeleri bu çerçevede ele almak gerekir. Özellikle kitleleri arkasına alan ve büyük topluluklara hitap eden, ‘lider’ insanların politik duruşlarının her zaman sorgulanması gereğine inananlardanım.

Sorgulamak ve sağlıklı düşünmek için, geçmişte yaşanılanları unutmamak, hafızamızı diri tutmak zorundayız. Zira gelecekte aynı hatalara düşmeyeceğimizin garantisini kim verebilir? Üşüdüğümüz o günleri, karakışları unutmamız ne mümkün. Ya da şöyle belirtelim; Kimler unutturabilir? Peki, ülkemize karakışları yaşatanlar, ne oldu da şimdi demokrat bir kimlikle(!), sözde bahar söylemleriyle ortada dolaşıyorlar? Sadece söylemleriyle mi? Afişlerde çiçek olup açıyor, türkülerde halay başı oluyorlar? Bütün bu yoğun çabalar, sadece barajı geçmek için olmasa gerek. Hani hep deriz ya; ‘acaba bu bir oyun, bu bir proje, bu bir aldatmaca mı?’ diye. İşte tam da böyle: HDP bir oyun, HDP bir proje, HDP bir aldatmaca! Gör! Duy! Unutma!

2015 genel seçimlerinin en demokrat kimliği olarak hikayeleştirilen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, meydanlarda çiçek olup açarken, estirdiği bahar rüzgarlarıyla ‘PKK’nın pislik yüzünü’ aklama gibi önemli projelerini de hayata geçiriyor. Hikayeler kimin üzerine yazılırsa yazılsın, kişiler nasıl parlatılırsa parlatılsın, bizler biliyoruz ki; tetikçi bir örgüt olan PKK’da insan yok, örgüt vardır. Asıl gayeleri ve bütün kurgular etnik ırkçılığa dayalı bir bölünme neticesinde Güneydoğu’da kuracakları Kürdistan’dır. ‘Kürdistan’ hayalinden ne vazgeçerler ne de geri adım atarlar. İstedikleri olmazsa yapacakları tek şey var; o da, öldürmek, yok etmek, zarar vermektir. 7 Haziran yaklaşırken gözden kaçırılan çok önemli bir durum ise seçim güvenliği.

Güneydoğu’da yaşanılan güvensiz ortam, yani batıya bahar açtıranların doğuya yaşattıkları karakış. Tehditlerle sandığa giden, daha sandığa gitmeden oylarının rengi bile belli olan insanların yalnızlığı. Buraya kadar yaşanılanlardan ve yaşatılanlardan, katillere verilen bunca tavizlerden elbette ki tek sorumlu iktidardır. İnancımız o ki; sandıklar açıldığında iktidar bunun karşılığını fazlasıyla görecektir. Dört mevsimin bereketini ve selametini görmek için hafızalarımızı yoklamak, yanlışın ve doğrunun adresini iyi belirlemek zorundayız.

Özetle, geçmişini unutma. Geçmişte yaşanılan acıları, dökülen kanları ve gözyaşlarını unutma. Şehitleri, gazileri, şehit ve gazi ailelerini unutma. Toplumsal yaralarımız henüz çok taze ve halen sızım sızım sızlıyor, şuursuzluğunla, henüz kabuk bile bağlamamış yaralarımıza unutkanlığınla bir kurşun da sen sıkma! 7 Haziran seçimlerinin öncelikle ülkemize ve demokrasimize hayırlara vesile olmasını niyaz ediyor ve ekliyorum: HATIRLA! 17-25 Aralık’ı hatırla! 2002’den bu yana yapılan yapılmayan her şeyi hatırla! Hatırla ki; sen ezilme, sen tükenme, sen yok olma! Haydi hayırlısı bakalım..


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap